Омръзна ми да обяснявам, че не съм комунист. Преди време,

...
Омръзна ми да обяснявам, че не съм комунист. Преди време,
Коментари Харесай

Софиянски: По-добре с неприкрити комунисти, отколкото с БСП и ГЕРБ

" Омръзна ми да изяснявам, че не съм болшевик. Преди време, като ми бяха извадили " партийната брошура " отново по този начин трябваше да изяснявам. Слава богу, бързо се разбра и в този момент ще се разбере бързо ", съобщи пред БНР някогашният столичен кмет и министър председател Стефан Софиянски, чиято партия Съюз на свободните демократи се оказа в коалиция за идните избори със Съюза на комунистите.

" Аз не съм взел участие в тези договаряния, трябваше да питате ръководителя на партията, аз не съм в София. Но ще обясня. Преговарят 4 партии, приготвят документите и в последния момент едната партия вкарва документите на още една партия, другите не поглеждат и се получава едно разделяне в обединението. Недоглеждането е недовиждане, регистрацията е постоянна - обясни Софиянски. - И тогава другите партии подават заявление да се изключи тази, която е пристигнала по-късно. Грешката е техническа, тъй като тези хора (комунистите) не са взели участие в договарянията. И оттук-нататък има елементарна развръзка - или те напущат, или ние напущаме. Плащаме си за грешката с това, че няма да участваме в изборите. Но във всички случаи няма да участваме с тях в изборите. И по този начин ще се реши въпросът. Всяка неточност се заплаща, като не си внимавал ".

Запитан за какво не се е обединил с обединението " Изправи се! Мутри вън! ", в която са някогашните фрагменти на Българска социалистическа партия Мая Манолова и Татяна Дончева  Софиянска сподели:  " Мисля, че и за това не е късно ". А след подсещането, че става въпрос за някогашни социалисти добави:

" Вижте, целият ГЕРБ е Българска социалистическа партия, от бившата БСП. За какво приказваме? Тези най-малко се осъзнават и застават с имената си. Наистина логически е въпросът: " Щом не направихте компромис с ГЕРБ, склонни ли сте да вършиме компромис с това ( " Изправи се! Мутри вън! " )? ". Тук към този момент съм оставил на сътрудниците да решат доколко са склонни на компромис. Задължително слагаме като изискване планът за нова конституция да бъде обща позиция. Ако се обединим идеологически към това, ще вървим дружно. Ако не, ще пропуснем тези избори - аз така и така няма да се явявам персонално, само че ще посветя останалия си живот на битката за една нова форма на ръководство и една модерна България, а не архаична и посткомунистическа, каквато сме сега. Така че в тази тенденция имаме общите дела. Всеки търси идентификация с протестите (от лятото), тъй като това са хората, които не одобряват статуквото на двете посткомунистически партии - Българска социалистическа партия и ГЕРБ. И оттам-нататък, в случай че в действителност търсиш някаква смяна, допустимо е даже да се обединят напъните и на някогашни членове на Българска социалистическа партия, които обаче не се прикриват като десни партии ".

Според Софиянски партията на намиращия се в Дубай обвинен предприемач и негов сват Васил Божков - " Българско лято ", не е направила нищо сензационно с избора си да вземе за мандатоносител " Българско национално обединяване ". Това било аналогично на появяването на Симеон Сакскобургготски през 2001 година, когато неговата Национална движение „Симеон Втори" завоюва изборите с мандата на Партията на българските дами.

„ Божков е човек с благоприятни условия и със качества, потвърдени, и съм сигурен, че концепциите му са положителни. Бариерата да не сме с Божков на тези избори е позицията ни, че не можем да си вършим фамилни партии “, сподели Софиянски и добави, че партията на свата му има късмет да влезе в Народното събрание, тъй като: " Хората, които са заявили, че няма да гласоподават, а те са болшинство, в миг на готовност ще търсят хора с потвърдени благоприятни условия “. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР