Омикронът е на колене. Кръвта му тече. Не му помагайте

...
Омикронът е на колене. Кръвта му тече. Не му помагайте
Коментари Харесай

Витанов: Омикронът е на колене

" Омикронът е на колене. Кръвта му тече. Не му помагайте да се изправи. Не му ли помогнете - ще рухне. Това споделят стоманените закони на математическата обществена динамичност. "

Това съобщи изрично във Facebook математикът проф. Николай Витанов.

" Четвъртата седмица от царстването на Омикрона върви мощно несполучливо за него. Това се и очакваше. Базовото репродуктивно число и през днешния ден е 0.99. Няма суперпожар. Трендът на повишаване на новите случаи - пречупен. Трендът на повишаване на заетостта на леглата в лечебните заведения - пречупен. Следва изкривяване на тренда на високата смъртност. Към края на идната седмица. Огромната Омикрон вълна - спряна в България. Ама не била спряна, обикновено си затихвала. Тъй, така, те вълните на вирусите умерено си затихват през февруари. Като пристигна февруари и те си споделят - ето, измежду зима сме, давай да затихваме ", написа той в ежедневния си разбор. 

" Пречупване на тренда на напредък на записаните нови случаи дневно - пречупен в планувания период. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.99. Вместо да се уголемява, обсега на болестта се свива. Огромната Омикрон вълна е спряна измежду зима. Опита демонстрира, че не сме тотални идиоти. И няма да я рестартираме. Да забележим ", добавя Витанов.

" Състоянието на нещата в лечебните заведения - системата върви по заложената траектория: няма претъпкани лечебни заведения. Очакваният напън върху здравната система се случва и ще продължи, само че прехвърляме максимума на натиска. Трендът на претовареност на леглата се пречупи. Излязохме от зоната на пика ", сподели той.

" Тоталният локдаун. Зададена траектория на обществената система: да мине през вълната без налагане на цялостен локдаун. Системата се движи по заложената траектория. Трендовете се пречупват съгласно прогнозите. Виждате, че ограниченията бавно се анулират ", отбелязва математикът.

" Смъртността - и тук системата се движи съгласно упованията. Следва изкривяване на тренда на високата смъртност. Но дотогава има седмица и нещо. Пазете се - не се вкарвайте във кино лентата - " Разболях се от безвредното грипче " и в случай че не се разболеете, вероятността да стигнете до съдбовен край е 0. Просто е, не слушайте гурутата. Те разбъркаха съзнанието на част от народа. Резултатът - съвсем 35 000 умряли. Друг резултат - неспособност за налагане на ефикасен цялостен локдаун ", написа още проф. Витанов.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР