Омбудсманът Мая Манолова бе изгонена от заседание на Националния съвет

...
Омбудсманът Мая Манолова бе изгонена от заседание на Националния съвет
Коментари Харесай

Тристранката изгони Мая Манолова

Омбудсманът Мая Манолова бе изгонена от съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие .

Синдикати и работодатели се изрекоха срещу наличието на омбудсмана, базирайки се на правилника за действие на Тристранката.

Омбудсманът Мая Манолова изиска да участва по отношение на обсъжданите от съвета закони, касаещи правата на хората с увреждания , както и въз основа на Закона за омбудсмана, даващ й право да участва на съвещания, на които се разискват законодателни промени, касаещи правата на българските жители.

Димитър Манолов, съобщи: Можех и аз да доведа 200-300 миньори. Иван Кокалов от КНСБ също бе срещу омбудсманът да участва на това съвещание - в противоположен случай въз основата на това наше изключение от правилника, всеки един може да пристигна и да участва и да ни става супервайзер , разяснява той.

Манолова настоя на няколко пъти, че Законът за омбудсмана й дава право да участва на всички съвещания , които касаят до правата на българските жители.

Освен това стана ясно, че на третия законопроект тя е и вносител, защото Светлана Ангелова от ГЕРБ я припознава.

 Отново скандал по проблемите на хората с увреждания Обновена
Отново скандал по проблемите на хората с увреждания

На 30 юли стартира маратон на майките под надпис: " Бягство от отговорност "

" Мисля, че това е най-нормалното нещо - омбудсманът да участва на съвещание , на което се разискват законопроекти, които касаят правата на българските жители ", съобщи Манолова и отсече: " Моето място е тук. "

Валери Симеонов, председателстващ съвещанията на Тристранния съвет посочи, че съветът работи по избран устав и изиска документ, с който Манолова да покаже , че е упълномощена от госпожа Ангелова да показа законопроекта.

" Няма по какъв начин аз първо да наруша правилника ", сподели още Симеонов.

Валери Симеонов разяснява и че всяко съвещание е съпроводено с много взривоопасна атмосфера .

 Манолова зове специалистите от МТПС да се забързат
Манолова зове специалистите от МТПС да се забързат

Манолова упорства за приемане на трите закона за хората с увреждания в пакет

Припомняме по отношение на митинга на майките на деца с увреждания общественият министър Бисер Петков подаде оставка, само че ден по-късно беше върнат на поста си от премира Борисов.

След него оставка подаде и зам. общественият министър Росица Димитрова. Премиерът Бойко Борисов одобри оставката на заместител обществения министър. Тя подаде оставка поради публичното неодобрение във връзка присъединяване й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се организира в Ню Йорк.

Въпреки рокадите, палатковият лагер пред Народното събрание на протестиращите майки остава до 1 октомври.

Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че е доста значимо въпросният законопроект, който, по думите й, е направен дружно с майките на деца с увреждания, да влезе в Народното събрание.

На 29 юни депутатите от " Воля " припознаха Законопроекта за персоналната помощи да го придвижат за разглеждане в Народното събрание. За този законопроект поддръжка бе изразена и от самостоятелния депутат Спас Панчев.

На 7 юли бе изменен Закона за интеграция на хората с увреждания като се резервираха интеграционните добавки за превоз и за връзки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР