Омбудсманът Диана Ковачева поиска от председателя на Държавната агенция за

...
Омбудсманът Диана Ковачева поиска от председателя на Държавната агенция за
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска проверка на топломерите и водомерите в абонатните станции на Топлофикация

Омбудсманът Диана Ковачева изиска от ръководителя на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) Евгени Симеонов да бъде осъществена надзорна метрологична инспекция за съблюдаване отговорностите на „ Топлофикация София “ ЕАД по Закона за измерванията (ЗИ) по отношение на употребяваните топломери и водомери в абонатните станции. 

Поводът са голям брой тъжби от битови клиенти на столичната топлофикация в здания – етажна благосъстоятелност, които се оплакват от високите сметки за ползване на топлинна сила. Хората показват, че измерването и отчитането на потреблението на топлинна сила за търговски цели се прави по общи водомери и топломери в абонатните станции, които са благосъстоятелност на топлопреносното дружество. 

" Категорично е мнението ми, че делът на уредите с изминал период на метрологична инспекция, открит при надзорната инспекция, е недопустимо висок и поражда съмнение на жителите към коректността на изготвяните месечни и годишни сметки за топлинна сила ", написа омбудсманът до Симеонов. 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР