Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до изпълнителните директори на трите

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до изпълнителните директори на трите
Коментари Харесай

Омбудсманът призова мобилните оператори да не „режат“ абонатите си в периода на пандемията

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до изпълнителните шефове на трите мобилни оператора, в която моли да не се стопира достъпа на жители до мобилни и стационарни услуги по време на изключителното състояние в страната.

Поводът за писмото на Омбудсмана са тъжби на жители, в които сигнализират, че при забавено заплащане, даже и с един ден, достъпът им до мобилни услуги е спрян, оповестиха от пресслужбата на гражданския бранител.

„ В изключителното състояние поради пандемията с ковид, в което се намираме сега, като омбудсман съм уверена, че не би трябвало да оставаме без нужната ни телефонна и интернет връзка. В обстановка като тази мобилната връзка е изключително значима във всяко едно отношение – тя ни е връзката с родственици, със незабавните служби е част от работата ни. Без нея и обществената изолираност е труднопреодолима “, написа омбудсманът до мобилните оператори. Доц. Ковачева се аргументира с обстоятелството, че доста институции и огромна част от бизнеса са минали на отдалечена работа, а учениците и студентите - на отдалечено образование.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР