ОМАХА, Небраска (AP) — Законодателите от Небраска са готови за

...
ОМАХА, Небраска (AP) — Законодателите от Небраска са готови за
Коментари Харесай

Натискът за избор на училище в Небраска противопоставя законодателите срещу техните избиратели

ОМАХА, Небраска (AP) — Законодателите от Небраска са подготвени за първи път да одобряват законопроект, който ще попречи на обществеността да гласоподава по размер за гласоподаване инициирано от жители на щата, което може да бъде дълга борба за това дали да се финансира образованието в частни учебни заведения с държавни долари.

В четвъртък депутатите ще гласоподават дефинитивно законопроект, който ще анулира закон признат предходната година за пренасочване на милиони от постъпленията от налог върху приходите за заплащане на стипендии за частни учебни заведения. Законопроектът ще го размени с мярка, която ще финансира непосредствено образованието в частните учебни заведения от държавната хазна. Ако одобри, това на процедура ще блокира гласоподавателите от анулацията на закона за финансиране на частните учебни заведения, който би трябвало да се появи в гласуването през ноември след сполучлива петиция.

Пенсионираната гимназиална учителка в Линкълн Рита Бенет разказа проекта на законодателите за заобиколете вота на хората с една дума.

„ Възмущение “, сподели Бе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР