Оливие Маркет, президент на AES България и ръководител "Бизнес развитие"

...
Оливие Маркет, президент на AES България и ръководител "Бизнес развитие"
Коментари Харесай

Оливие Маркет е новият президент на Американската търговска камара в България

Оливие Маркет, президент на AES България и началник "Бизнес развиване " на AES Eurasia, е новият президент на Американската комерсиална камара в България. Той беше определен единомислещо от Борда на Камарата.

Оливие Маркет беше част от предходния Борд (2015-2018 г.). Той бе определен за нов мандат на провелото се през декември предходната година общо заседание на Камарата. На позицията "президент ", той наследява доктор Красимира Чемишанска, шеф за България, AmGen България, която я заемаше в интервала 2013-2018 година.

"Щастлив и удовлетворен съм да приема оказаната ми чест да послужвам като президент на Американска комерсиална камара в България, показа Оливие Маркет. " Поемам тази позиция в доста забавен и динамичен интервал, през който ние виждаме всекидневно измененията, които се случват във всички стопански браншове , с цел да могат фирмите да бъдат по-ефективни, да отделят по-голям фокус на клиентите и да са подготвени да прегърнат нововъведенията, които трансформират бизнесите. Връзките сред американските бизнеси и България е образец за изгодите, които интернационалните компании с отлична известност носят на локалната стопанска система. С поддръжката на сътрудниците ми в Борда, на екипа на АмЧам, аз ще работя за следващо развиване на американо-българските връзки. "

"Бих желала да поздравя Оливие за неговия избор и да изразя своето удивление за силата, която той демонстрира с поемането на спомагателни отговорности. Наистина, неговият опит както член на Борда, по този начин и в своята корпоративна роля, ще са му от изгода за ръководенето на организацията в бъдеще . На него и на цялата Камара искам триумфи, в които съм твърдо уверена ", означи след избора предходният президент на АмЧам доктор Красимира Чемишанска.

По време на първата среща на Борда бе определен нов Изпълнителен комитет на Камарата. Наред с президента, който управлява работата както на Борда, по този начин и на Изпълнителния комитет, спомагателни функции поеха още трима от новите членове на управителното тяло:

Станислава Танева , ръководещ шеф, Директор Корпоративно и капиталово банкиране в "Ситибанк Европа " АД, клон България - първи вицепрезидент,
Борислав Димитров , ръководещ шеф в "Cisco Systems Bulgaria " - втори вицепрезидент,
Константинос Папаянис , ръководещ шеф в "Merck, Sharp and Dohme Bulgaria " - ковчежник.

Оливие Маркет пое отговорносттите на Президент на бизнеса на AES в България през януари 2015 година. Преди да се причисли към "AES България ", той е вицепрезидент "Бизнес развиване " на "AES Домениканска република ". Неговата кариера в енергийния бранш стартира през 1995 година във френската компания "Electricité de France " (EDF), където работи девет години преди да се причисли към AES Corporation.

Преди преместването си в България, Оливие Маркет е управител "Бизнес развиване " за AES в Съединени американски щати, шеф "Бизнес развиване " за "AES Сингапур " и вицепрезидент "Бизнес развиване " за AES Бразилия и Домениканска република.

Оливие Маркет е приключил Ecole Nationale Supérieure des Mines de Paris в Париж. Той има магистърска степен по машнно инженерство в от университета Texas A&M, Съединени американски щати и MBA от Harvard Business School.

Оливие Маркет приказва френски, британски и испански, както и има работни знания по португалски и български езици.

Американската комерсиална камара в България (АмЧам) сплотява над 350 американски, български и мултинационални компании в страната. За своите 23 години в България Камарата се трансформира във водеща бизнес организация, като основател на събития на настоящи тематики в региона на стопанската система, интернационалните и национални политики, обществената сфера.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР