Оливие Жиру попада в състава на Франция за световното първенство

...
Оливие Жиру попада в състава на Франция за световното първенство
Коментари Харесай

Дешан обяви имената на играчите за Мондиала в Катар, Жиру се завръща

Оливие Жиру попада в състава на Франция за международното състезание по футбол в Катар, което стартира на 20-и ноември. Селекционерът на международните първенци от 2018-а година Дидие Дешан разгласи онлайн нощес в тв предаване краткотраен за момента лист от 25 футболисти. При представянето му експертът изясни терзанията си от възможни травми, както и незадоволително време за възобновяване на избрани играчи.

Окончателният тим ще бъде изпратен във ФИФА в понеделник, когато селекционерът на " петлите " и другите от щаба му би трябвало да имат цялостна изясненост за контузените, възможните шансове на някои играчи да се излекуват до началото на шампионата.

Жиру беше върнат в тима на Франция през март тази година и се показа на равнище в шампионата Лига на нациите. Той показва и отлична форма с екипа на клубния си отбор Милан. Нападателят на " петлите " означи с глава за 2:0 в мача с Австрия и на 35 години и 357 дни стана най-възрастният голмайстор за Франция. Жиру има 49 попадения за страната си, като е единствено на две от лидера в тази ранглиста Тиери Анри.

" Оливие знае моята позиция по въпроса с неговото присъединяване. Знае и къде е мястото му в тима, къде се нарежда. При това състояние мога да кажа единствено, че за всички нас наличието му е добра вест ", съобщи Дешан, който води Франция към този момент 10 години е отпред на националния тим.

Дешан е повикал общо 11 от футболистите, които бяха в отбора, спечелил международната купа в Русия преди 4 години.

Всички френски национали играят в топ 5 шампионатите на Европа. По шестима представители имат Лига 1 и Ла Лига, по петима се състезават в Бундеслигата и Премиър лийг, а трима играят в Серия " А ".

Франция е в група " D " на шампионата дружно с Австралия, Дания и Тунис, като първата среща на тима е на 22-и ноември против Австралия в Ал Жануб.

Няколко футболисти са с травми, само че все пак попаднаха в групата. Това са носителят на " Златната топка " Карим Бензема, както и централните бранители Преснел Кимпембе (Пари Сен Жермен) и Рафаел Варан (Манчестър Юнайтед). Халфовата линия се попълня от Орелиен Чуамени, Адриен Рабио и Едуард Камавинга.

В предни позиции с изключение на Бензема, са включени Килиан Мбапе, Кингсли Коман, Осман Дембеле, Антоан Гризман и Кристофър Нкунку.

Франция е в група D на шампионата дружно с Австралия, Дания и Тунис, като с австралийците е първата им среща на 22-и ноември в Ал Жануб.

Предварителен състав на Франция за Световното състезание в Катар:

Вратари: Юго Лорис (Тотнъм, Англия), Алфонс Ареола (Уест Хям, Англия), Стив Манданда (Рен)

Защитници: Бенжамен Павар (Байерн Мюнхен, Германия), Жюл Кунде (Барселона, Испания), Рафаел Варан (Манчестър Юнайтед, Англия), Преснел Кимпембе (Пари Сен Жермен), Уилям Салиба (Арсенал, Англия), Люка Ернандес (Байерн Мюнхен, Германия), Тео Ернандес (Милан, Италия), Ибрахима Конате (Ливърпул, Англия), Дайот Упамекано (Байерн Мюнхен, Германия)

Полузащитници: Адриен Рабио (Ювентус, Италия), Орелиен Чуамени (Реал Мадрид, Испания), Юсуф Фофана (Монако), Матео Гендузи (Марсилия), Жордан Верету (Марсилия), Едуардо Камавинга (Реал Мадрид, Испания)

Нападатели: Осман Дембеле (Барселона, Испания), Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен), Карим Бензема (Реал Мадрид, Испания), Оливие Жиру (Милан, Италия), Антоан Гризман (Атлетико Мадрид, Испания), Кристофър Нкунку (РБ Лайпциг, Германия)





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР