Олиото е единственият продукт, който в момента има 50% повишение

...
Олиото е единственият продукт, който в момента има 50% повишение
Коментари Харесай

Експерт - няма ценови ад, лъжа е

Олиото е единственият артикул, който сега има 50% покачване на цената, което е поради доста неприятната годишна продукция през 2020-а година. Това съобщи Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържищата и борсите, пред БНР.

Цената му на едро обаче е нормализирана на 3,10 лв.. " Очакванията за новата годишна продукция е доста положително и се чака по-скоро да тръгнат цените надолу ", сподели той.

" От 2014 година до момента има 12% смяна в цените на храните. Не съм склонен с прогнозата за огромно повишаване на цените на храните, не знам на какво се базира тя ", уточни Иванов.

По думите му макар многократното повишение през този интервал на приходите има " блокиран пазар с идентични ценови нива ".

" Ако приходите в сектора се покачиха с към 50%, цената се увеличи единствено с 4-5%, без значение от покачването на цените на енергийните запаси. Суровината е с минимален дял, чака се хиперреколта във връзка с зърното.

Не мога да си показва по какъв начин въобще ще следим някакви внезапни придвижвания на пазара на храни. Ако има някакви промени, подбудени от ток, газ и други енергийни запаси, те ще се мерят в границите на 1%-1,5% ".

Никаква смяна в цените на плодовете и зеленчуците не чакат от Държавната комисия по стоковите тържищата и борсите.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР