Олимпийският вицешампион от Пекин 2022 Юма Кагияма спечели титлата при

...
Олимпийският вицешампион от Пекин 2022 Юма Кагияма спечели титлата при
Коментари Харесай

Юма Кагияма завоюва златния медал на турнира Гран При по фигурно пързаляне в Осака

Олимпийският вицешампион от Пекин 2022 Юма Кагияма завоюва купата при мъжете пред родна аудитория на шампионата Гран При по фигурно пързаляне в Осака (Япония).

Надпреварата е шестото и заключително събитие от сериите и последна опция за класиране на финала на Гран При в Пекин (Китай) от 7 до 10 декември.

Кагияма, който е и повторен сребърен медалист от международно състезание, събра общ брой от 288.39 точки. Той не беше толкоз впечатляващ, колкото през вчерашния ден, когато записа най-високия резултат за къса стратегия за мъже в света, само че беше задоволително добър, с цел да изпревари сънародника си и повторен международен първенец Шома Уно, който приключи с 286.55 точки.

Уно завоюва волната стратегия със 186.35 точки. Той и Кагияма се класираха за финала на сериите в Пекин.

Трети в Осака се подреди бронзовият медалист от Евро 2023 Лукас Бричги от Швейцария с 254.60 точки.

Кагияма пропусна целия минал сезон, откакто контузи глезена си, само че приключи трети на Гран при на Франция по-рано този месец. 20-годишният японец получи 182.88 точки за волната стратегия, откакто падна след един от скоковете си.

Японецът сподели, че излизането финален на леда е " разкъсващо нервите ".

" Наистина не мислех за резултата, до момента в който не завърших. Просто се концентрирах върху нещата, които трябваше да направя на леда. Разбира се, рухването на аксела беше разочароващо, само че съумях да запазя успокоение и да извърша останали всички детайли ", добави първенецът.

" Мисля, че както артистично, по този начин и скоковете ми бяха доста положителни. Състезанието преди малко завърши, тъй че има доста разнообразни страсти в мен, само че съм удовлетворен от това по какъв начин се показах ", разяснява вторият в класирането Шома Уно.

При спортните двойки втора поредна победа в Гран При реализираха Минерва Фабиене Хазе и Никита Вододин (Германия), които събраха 202.51 точки. Лукреция Бекари/Матео Гуаризе (Италия) взеха сребърните оценки със 190.31 точки, а трети са европейските вицешампиони Ребека Гиларди и Филипо Амброзини (Италия) със 186.47 точки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР