Олимпийският шампион от Пекин Марко Одермат (Швейцария) постигна втора победа

...
Олимпийският шампион от Пекин Марко Одермат (Швейцария) постигна втора победа
Коментари Харесай

Марко Одермат спечели супергигантския слалом в Лейк Луис

Олимпийският първенец от Пекин Марко Одермат (Швейцария) реализира втора победа от три надпревари от началото на сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Носителят на Големия бистър глобус за предходната година победи в супергигантския слалом за мъже в канадския курорт Лейк Луис с време 1:32.53 минута, изпреварвайки норвежеца Александър Омод Килде, който в неделя завоюва в спускането. Одермат записа класиране в подиума за осми следващ път в стартовете от Световната купа и общо пети триумф в супергигантски слалом.

Притежателят на Малкия бистър глобус в дисциплината от предишния сезон Александър Омод Килде приключи втори на 0,37 секунди от спечелилия, а трети са подреди австриецът Матиас Майер, двукратният олимпийски първенец в супергигантския слалом. Майер остана на 0,78 секунди от Одермат.

Състезанието бе прекратено за към 20 минути след съществено рухване на швейцарския скиор Мауро Кавицел при завръщането му този уикенд след две години отвън пистата поради травма. Последва обезпокоително очакване, откакто Кавицел удари главата си и наподобява за малко загуби схващане. След като получи лекарска помощ 34-годишният швейцарец съумя да се изправи на крайници, преди да бъде изваден от пистата с шейна и превозен до болничното заведение с хеликоптер.

Това беше първият спортен уикенд за Мауро Кавицел откакто получи контузия на главата по време на подготовка в Гармиш през януари 2021 година. Тогава той имаше проблеми със зрението си.

Настоящият сезон към този момент се трансформира в нова оспорвана борба сред Марко Одермат и Александър Омод Килде. Норвежецът завоюва четири от седемте старта в супергигантския слалом през предишния сезон. Швейцарецът Одермат ликува два пъти в дисциплината и приключи втори в други два старта.

В Лейк Луис той се възползва от обстоятелството, че започва преди снеговалежа, който се отрази на останалите участници в надпреварата.

„ Имах чудесно възприятие преди старта. И двамата с Килде желаеме да побеждаваме. Ние сме положителни другари и се почитаме. Страхотно е да имам противник като него. Ще продължим да се състезаваме дълго време “, сподели Одермат.

Четвърти в супергигантския слалом нощес приключи международният първенец Винсент Крихмайер от Австрия на 0,86 секунди от спечелилия, а петото място разделиха Матьо Байле от Франция и Андреас Андреас Зандер Германия с закъснение от 1,16 секунди.

Марко Одермат води в класирането в супергигантския слалом със 100 точки, пред Килде с 80 и Майер с 60 точки. В генералното класиране за Световната купа отпред е Одермат с 260 точки. На второто място е Александър Омод Килде със 180, а трети е австриецът Даниел Хеметсбергер със 116 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР