Олимпийският шампион Бразилия и европейският първенец Франция се класираха за

...
Олимпийският шампион Бразилия и европейският първенец Франция се класираха за
Коментари Харесай

Бразилия спечели спора с Русия в Световната лига, шампионът отпадна

Олимпийският първенец Бразилия и европейският отличник Франция се класираха за полуфиналите в Световната лига по волейбол. Двата отбора реализираха петгеймови победи в последните си мачове от групите на финалите в Куритиба.

" Селесао " се наложи с 3:2 (25:18, 18:25, 25:19, 22:25, 16:14) против Русия пред 14 390 фенове на футболния стадион " Арена де Байшада ". По-късно Франция завоюва с 3:2 (25:21, 25:20, 17:25, 18:25, 15:11) против миналогодишния първенец Сърбия и го остави отвън шампионата.

Съединени американски щати и Канада към този момент си бяха обезпечили място на полуфиналите. В разногласието за място във финала Бразилия играе с американците довечера в 21.05 ч. българско време, а в 23.40 ч. Франция ще се изправи против " кленовите листа ". Финалът е през нощта на 8 против 9 юли от 5.05 ч.

Русия се нуждаеше от победа с 3:0, с цел да продължи напред, само че неналичието на опит на младия съветски тим се оказа непреодолимо затруднение. Бразилците играеха на приливи и отливи, само че съумяха да запазят централизация в заключителната част на дуела.

Най-резултатен за домакините беше Рикардо Лукарели, който приключи с 25 точки. Маурисио Борхес добави още 14 за триумфа на олимпийския първенец.


© fivb.org

Бразилците започнаха мощно мача и поведоха с 8:3 при първото техническо спиране. Домакините поддържаха преднина от няколко точки и завоюваха първия гейм с 25:18. С него Бразилия си обезпечи място на полуфиналите.

В началото на втория гейм селекционерът на бразилците Ренан дал Зото смени титулярите Бруно Резенде, Лукас Сааткамп и Уоуъс де Соуза. Руснаците се възползваха от това и със мощна игра на блок взеха гейма с 25:18.

" Селесао " стартира третия гейм в най-благоприятен състав и го завоюва елементарно с 25:19. Последва липса на централизация при домакините и цели 12 неточности, които помогнаха на руснаците да вкарат мача в тайбрек. В него двата тима вървяха точка за точка, само че неточности на Максим Жигалов и Дмитрий Волков в заключителната част донесоха успеха на Бразилия.

Франция и Сърбия се изправиха в мач на последните два първенеца в Световната лига. Сърбите се нуждаеха от чиста победа с 3:0 или 3:1, с цел да продължат напред. Над всички в мача беше най-резултатният състезател в предварителната фаза на шампионата Стефан Бойе. Диагоналът на " петлите " приключи с 21 точки. Силно включване за сърбите направи Александър Атанасийевич, който стартира още веднъж на пейката. Звездата на " Перуджа " приключи с 18 точки.

Французите бързо лишиха мача от конспирация, откакто завоюваха първите два гейма, което изхвърли сърбите от конкуренцията. Това накара селекционерът Никола Гърбич да смени всички титуляри. Освободени от напрежение, сърбите вкараха мача в тайбрек, само че не съумяха да запишат почетна победа.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Световна лига (408)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР