Олимпийският отбор на Великобритания отрече твърденията, че използва нерегламентирано високотехнологични

...
Олимпийският отбор на Великобритания отрече твърденията, че използва нерегламентирано високотехнологични
Коментари Харесай

Костюмите на британските състезатели в шейните разбуниха духовете в Пьонгчанг

Олимпийският тим на Англия отхвърли изказванията, че употребява нерегламентирано високотехнологични костюми в скелетона. Според един от английските участници в Пьонгчанг 2018 Джери Райс останалите народи се усещат застрашени от мощното английско показване в тренировките и се пробват да им повлияят душевен.

Екипировката на тима на Англия в скелетона повдигна голям брой въпроси към преимуществото, което имат британците по отношение на другите състезатели. " Хората могат да спекулират, колкото си желаят и това не ме тормози ", сподели Райс.

Състезанията в скелетона ще се проведат в четири манша на 15, 16 и 17 февруари. В последните три дни се състояха 12 публични тренировки - шест при мъжете и шест при дамите, като в тях британците записаха пет първи места, две втори и две трети.

" Няма друга причина (за нашето представянето) с изключение на фактът, че сме бързи, тъй като сме положителни в пързалянето. Могат да ни сочат колкото пожелаят, само че ние желаеме да се концентрираме към изявите си ", сподели още Райс.

Той добави, че английските състезатели няма от какво да се тормозят, откакто уредниците са ревизирали и одобрили оборудването на тима.

" Уверени сме, че цялата спортна екипировка е покрила техническите и комерсиалните условия във всеки спорт и дисциплинираност. Не разясняваме характерни механически аспекти от оборудването преди съревнование ", съобщи представител на английския тим.

 Костюмите на английските състезатели в шейните разбуниха духовете в Пьонгчанг
© Reuters

Британците имат очаквания за медали в скелетона и в двата пола. Дом Парсънс е измежду основните кандидати за подиума при мъжете, а две английски имат действителни шансове даже за златен орден - Лизи Ярнолд и Лаура Диас.

В началото на седмицата английския " Гардиън " разгласява публикация, в който се посочваше, че технологията на костюмите е същата като тази при оборудването на английските колоездачи от летните игри в Токио през 2008 година Тогава Англия приключи с най-вече оценки в колоезденето - осем златни, четири сребърни и два бронзови медала.

Read this article and then based off of what it says see if these suits seem legal? Cause #IDONT know? No aerodynamic elements whatsoever and uncoated... https://t.co/7P5MgHU3D9pic.twitter.com/HyWLGB3qM7
— Katie Uhlaender (@KatieU11) 14 февруари 2018 година

Двукратната олимпийска шампионка в скелетона Кейти Улендър непосредствено сложи под подозрение дали британците работят съгласно разпоредбите - както в този момент в Пьонгчанг, по този начин и във Ванкувър 2010 и Сочи 2014.

" И на предходните две олимпиади имаше въпроси, свързани с британците, като се почне от каската и костюма на Еми Уилямс във Ванкувър. Не съм академик. Просто знам, че пробвах да си взема костюм от същото качество и ми споделиха, че не е съгласно разпоредбите. Оказва се, че в този момент е. Това е като с каската на Еми през 2010 година Според мен тя беше незаконна ", сподели Улендър.

Във Ванкувър имаше контестации срещи оборудването на Уилямс, само че те не бяха почетени. " Ако има нещо, което поражда въпроси, е по-добра да попиташ. Това е част от играта. Предпочитам да го направя в този момент, в сравнение с по време на надпреварата. Просто желая да сме сигурни, че всички сме на равни начала ", сподели Улендър.

Според нея британците няма да се осмелят да употребяват високотехнологични костюми по време на надпреварата. " Правилата гласят, че всеки би трябвало да има достъп до идентична екипировка като каски и скоростни костюми, които нямат аеродинамични детайли. В правилника ясно е казано, че не може да има аеродинамични детайли към костюма, тъй че не чакаме да забележим бързите английски костюми в надпреварите ", добави звездата на Съединени американски щати.

Част от съперниците на британците дефинираха обявата на " Гардиън " като стратегически ход, който да даде психическо преимущество. Изпълнителният шеф на американската федерация по бобслей и скелетон Дарин Стийл съобщи, че " моментът на издание на публикацията за костюмите беше съвършен и това е интелигентен стратегически ход от страна на английския тим ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (156)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР