Олимпийските игри в Токио са само след шест месеца, но

...
Олимпийските игри в Токио са само след шест месеца, но
Коментари Харесай

Мария Ласицкене: Целият руски отбор е натиснал паузата

Олимпийските игри в Токио са единствено след шест месеца, само че най-хубавата съветска лекоатлетка Мария Ласицкене към момента няма концепция дали ще може да пътува до Япония. Трикратната международна шампионка в скока на височина и нейните съотборници сега са осъдени и съветският байрак е изключен от конкуренцията, само че правните борби не престават.

" В момента всички сме натиснали паузата. Не знам какво да чакам и на какво да се надявам, останали са ми единствено вярата и тренировките ", сподели Ласицкене, която има правото да се състезава като безпристрастен състезател и даже завоюва две от трите си международни трофеи точно по този метод. До ден сегашен обаче не е ясно дали такива лекоатлети ще бъдат позволени до присъединяване на Игрите в Токио, откакто целият съветски състав отсъстваше и от Олимпиадата в Рио преди четири години.

" Незнанието е извънредно неприятно. Аз имам затрупан норматив за Олимпийски игри и трофеи, само че се намирам в неразбираема обстановка. Точно както през 2016-а година - не знам какво да чакам и на какво да се надявам. Не разбирам по какъв начин могат да разрешат сходно нещо да се случи. Това е неуважително към всички спортисти ", продължи тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР