Олимпийските игри в Пьонгчанг ще поставят рекорд още преди първото

...
Олимпийските игри в Пьонгчанг ще поставят рекорд още преди първото
Коментари Харесай

Корейска компания ще дари 110 хиляди кондома за олимпийското село в Пьонгчанг

Олимпийските игри в Пьонгчанг ще слагат връх още преди първото съревнование в корейския зимен център да бъде извършено. Корейските осведомителни организации оповестиха, че в олимпийското село ще бъдат доставени 110 хиляди кондома, което е най-големият брой на олимпийски игри. Това е с близо 1000 повече от Ванкувър 2010 и Сочи 2014, твърди CNN.

Местната компания Convenience Co за произвеждане на презервативи ще направи дарението. Това значи, че при 2925 олимпийски, колкото са се класирали досега, всеки ще има приблизително по 37.6 кондома за престоя си в олимпийското село.

" Те ще бъдат сложени в кутии в тоалетните, както и общите пространства. Ще има в прес центъра, медийното село, а и в медицинския център ", оповестиха уредниците.

Дарителят Convenience Co изясни, че го прави, " с цел да предотврати публикувания на ХИВ вируса ". Говорителят на компанията Чунг Гюн-сик обаче съобщи, че не чака всички те да бъдат употребявани.

За първи път кондоми бяха дарени на олимпийски игри през 1988 година в Сеул.

В същото време на игрите се чака и взрив в потреблението на приложението за мобилни телефони Tinder. Платформата за срещи означи растеж от 129% на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро, а спортистите също си признават. " Знам много от спортистите, които го имат на телефоните си. На игрите постоянно го употребяваме ", сподели преди време Маркъс Ниман, който е играч по джудо.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (68)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР