Олимпийските игри са събитие без аналог в битието на човечеството.

...
Олимпийските игри са събитие без аналог в битието на човечеството.
Коментари Харесай

Олимпиада в Токио трябва да има - през 2024 г.

Олимпийските игри са събитие без аналог в битието на човечеството. Макар и със спортно ядро, най-мащабният планетарен конгрес вплита в себе си на практика всички аспекти на човешките взаимоотношения - обществени, културни, финансови, политически... Спортът е най-безобидното оръжие за демонстриране на превъзходство - по тази причина от памтивека е един от най-надеждните лостове в ръцете на дипломацията и в същото време сигурен инструмент за налагане на наказания с интернационален темперамент.

" Светът е олимпиада! ", гласи най-популярното факсимиле, синтезиращо смисъла на олимпийските игри - загърбване на разликите и обединяване на световно равнище най-малко за три седмици.

Днес обаче светът е пандемия.

Пандемия, вследствие на която човечеството е по-дистанцирано и изолирано от всеки път, безусловно и преносно. И с помощта на Международния олимпийски комитет е на път да остане разделено даже по време на олимпиадата в Токио - нещо,

 

противоречащо на генетичния код на олимпийските игри

 

и де факто обезсмислящо провеждането им.

Четири месеца преди пренасроченото разкриване на XXXII летни игри (23 юли - 8 август) МОК и организационният комитет взеха общо решение в Токио да не бъдат допускани задгранични фенове. Също по този начин формалните делегации на 206-те участващи страни би трябвало да бъдат лимитирани до най-малко. А потенциалът на оборудванията ще бъде изпълнен на не повече от 50% с японски ентусиасти.

Причина за небивалите ограничения, несъмнено, е коронавирусът, който към този момент повече от година се пробва да обсеби организма и съзнанието на 7 милиарда представители на човешкия тип. Парадоксалното е, че събитията през днешния ден с нищо не се разграничават от пролетта на предходната година, когато беше взето невижданото решение за отсрочване на олимпийските игри с една година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР