Олимпийската ни шампионката по бокс в категория до 51 кг

...
Олимпийската ни шампионката по бокс в категория до 51 кг
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Трябва да покажем, че сме една нация, която може много

Олимпийската ни шампионката по бокс в категория до 51 кг Стойка Кръстева се прибра на родна земя и съобщи, че е щастлива и горда от обстоятелството, че поради нея целият свят е слушал българския химн. Тя бе посрещната на летище София с гайди и с песента „ Излел Делю бунтовник ", както и под аплодисментите на хората с крясъци „ Българи юнаци! “. Медалистката посрещнаха нейните родители, брачният партньор ѝ и деца от боксов клуб Локомотив (София).

" Все още не съзнавам какво се е случило. Радвам се, щастлива съм, горда съм, че това се случи на мен и че съм предиздвикала целия свят да слуша българския химн. Може да сме дребни, само че сме доста мощен и борбен народ”, бяха първите думи на Стойка Кръстева на родна земя.

" Прави ме щастлива и горда. 21 години не са малко и желая да благодаря на всички хора, които бяха до мен. Най-вече на първия ми треньор Стефан Петков, на всички състезатели, които са ми помагали, както и на Стефан Георгиев, който постоянно е бил до мен и на господин Инински. Извинявам се, в случай че ще изпусна някой”, добави още боксьорката.

" Спала съм 2-3 часа и в този момент съм тук. Вече всички ще се преценяват с нас. Щастлива, горда и най-много българка. Така съм възпитана да съм горда и да почитам България. Трябва да бъдем горди, спортисти и положителни хора. Да покажем на младите по какъв начин да бъдем хора. Ние би трябвало да покажем, че сме една нация, която може доста “, продължи Кръстева.

" Силата ми идва от дългогодишния труд и постоянството. Може да е нескромно, само че няма друга състезателка, която да се е готвила толкоз дълго. Шегувахме се с Антоанета Костадинова в селото, че би трябвало да се отъркаме в нея и да пристигна шансът при нас “, сподели още златната ни медалистка.

" Пренесохме половината зала в къщата на Стойка, когато пристигна първата карантина. После тренирахме убийствено, изключително на Белмекен, тъй че олимпийската купа беше изкована в България. Радвахме се на всяка победа към 5 минути и мислихме към този момент за идната съперничка. Бяхме крепко стъпили на земята до последно, не сме се отпускали, искахме да се изолираме от странични разсейвания и единствено да стигнем до купата. Стойка е извънредно борбен и работлив човек, а има и голям състезателен разсъдък. Каквито и тактики да върша, тя постоянно ги извършва, тъй че е наслаждение да се работи с нея ", сподели треньорът ѝ Борислав Георгиев.

С достижението си в японската столица Токио Кръстева записа своето име в историята на българския спорт като първата жена, спечелила олимпийско злато в бокса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР