Олимпик Марсилия постигна трета поредна победа във френската Лига 1

...
Олимпик Марсилия постигна трета поредна победа във френската Лига 1
Коментари Харесай

Марсилия пропусна дузпа, но пречупи Страсбург

Олимпик Марсилия реализира трета поредна победа във френската Лига 1 откакто надделя Страсбург с 2:0 в дуел от 21-ия кръг. Страсбурт пък позволи трето следващо проваляне в шампионата. Марсилия краткотрайно излезе на второ място с 44 точки. Лидер във Франция е Монако с 53 точки и мач по-малко. Тимът на Страсбург пък заема 12-ата позиция във краткотрайното класиране с 24 точки в актива си.

Домакините изпуснаха дузпа през второто полувреме преди да решат мача в своя изгода с две късни попадения. Иначе в 19-ата минута Лукас Окампус опитва мерника си, само че не съумя да се разпише. В добавеното време на първото полувреме отново аржентинецът Окампук пропусна превъзходен късмет за Олимпик Марсилия.

Гостите бяха покрай гол в 55-ата минута, когато Жонас Мартен пропиля опция за Страсбург.

Резултатът се резервира 0:0 и след осъществяването от дузпата на Валер Жермен, който не съумя да преодолее вратаря на Страсбург в 72-ата минута. Минута по-късно и бразилецът Луис Густаво пропусна задачата.

Все отново Олимпик Марсилия излезе напред в резултата в 79-ата минута след офанзива почнала от Флориан Тувен и Валер Жермен. Топката стигна до Клинтън Нджи, който не сгреши за 1:0, вкарвайки шестото си попадение за сезона.

В 87-ата влезлият като запаса Димитри Пайе бе изведен самичък против стража на Страсбург и го преодоля за 2:0, а вратарят Александър Окиджа получи травма. В последна сметка успеха бе за Марсилия с 2:0.

В друга среща от 21-ия кръг тимът на Каен победи като посетител Бордо с 2:0. След две следващи загуби и 6 мача без триумф в Лига 1, Каен най-сетне взе три точки и излезе на девето място с 27 в актива си. Отборът на Бордо пък е 13-и във краткотрайното нареждане във Франция с 23 точки.

Домакините от Бордо останаха с човек по-малко в 86-ата минута на мача откакто Пол Байсе получи червен картон. Три минути по-късно, в 89-ата Каен откри резултата от дузпа посредством хърватина Иван Сантини.

Крайното 2:0 за гостите оформи Рони Роделин в четвъртата минута на добавеното време на мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР