Олимпик Марсилия поднови ударно сезона си във френската Лига 1,

...
Олимпик Марсилия поднови ударно сезона си във френската Лига 1,
Коментари Харесай

Марсилия разби Тулуза у дома в първия си мач след Мондиала

Олимпик Марсилия възобнови стремително сезона си във френската Лига 1, откакто надигра с 6:1 вкъщи състава на Тулуза и по този метод се изкачи на третото място във краткотрайното нареждане.

Тимът от Лазурния бряг събра 33 точки и се възползва по допустимо най-хубавия метод от провалянето на Рен, който отстъпи с 1:2 при визитата си на Реймс и по този начин остана на четвъртото място с 31 пункта.

Двубоят на " Стад Велодром " в Марсилия стартира с минута овации в памет на бразилската футболна легенда Пеле, който умря във вчерашния ден.

Мачът започва по-добре за домакините, които поведоха още в 13-та минута, когато Валентин Ронже засече подаване на Самуел Жиго отдясно. В края на първото полувреме датският защитник Расмус Николайсен пък си означи доста гръмък автогол, прехвърляйки с глава своя вратар, като по този метод удвои задатъка на Марсилия.

След почивката тимът на Игор Тудор продължи да усилва задатъка си, като точни бяха Сеад Колашинац и Димитри Пайе, които повишиха резултата до 4:0 малко след приключването на първия час игра.

В 66-та минута Бранко ван ден Боомен вкара почетния гол за Тулуза от дузпа, само че малко по-късно Чингис Юндер също беше прецизен от бялата точка, с цел да направи резултата 5:1. Крайният резултат оформи португалеца Нуно Тавареш, който вкара шестия гол за Марсилия в 82-та минута.

В различен дуел от вчерашния ден вторият във краткотрайното класиране Ланс приключи 0:0 при гостуването си на Ница и с актив от 37 точки има преднина от четири пред третия Марсилия, само че изостава на седем пункта от водача ПСЖ.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР