Олимпиакос и АЕК (Атина) ще спорят на финала за Купата

...
Олимпиакос и АЕК (Атина) ще спорят на финала за Купата
Коментари Харесай

Олимпиакос и АЕК ще играят на финала за Купата на Гърция

Олимпиакос и АЕК (Атина) ще спорят на финала за Купата на Гърция през другия месец, откакто отстраниха своите солунски противници.

Олимпиакос се наложи с 2:0 над настоящия притежател на трофея ПАОК във втория мач на стадион " Караискакис ", с цел да завоюва с общото 4:3. Първата среща на стадион " Тумба " в Солун се игра преди три месеца и половина и приключи 3:2 за черно-белите.

Новите първенци на Гърция изчакваха комфортен миг до 65-ата минута, знаейки че им би трябвало един гол. И Йоргос Масурас откри резултата в много атрактивното второ полувреме. 20 минути по-късно Мади Камара подсигурява класирането на Олимпиакос с второто попадение в мача, пристигнало след подаване на Костас Фортунис.

Халфът Омар Ел Кадури получи червен картон в 93-ата минута, с цел да остави своите с 10 индивида на терена.

Финалът, който за момента е плануван за 24-и юли, е първи за Олимпиакос от четири години насам.

В Солун АЕК вкара в добавеното време за 2:1, което прати срещата в продължения, защото атиняни бяха спечелили със същия резултат против Арис в първата среща на 4-и март.Арис се нуждаеше единствено от едно попадение, с цел да обезврежда загубата. И те поведоха с 1:0 в 57-ата минута с тъкмо попадение на Даниел Мансини. Нещата станаха съвсем решени в 3-ата минута на добавеното време, когато Николас Дигини удвои преднината на Арис. Но Марко Ливая, който беше неосезаем цялостен мач на терена, вкара в 96-ата минута за смут на домакините и изпрати мача в продължения.
Хърватинът се разписа още веднъж в 102-ата минута и фиксира крайното 2:2.

АЕК приключи мача с 8 души на терена, откакто червени картони бяха показани на Петрос Манталос, Симоеш и Нелсон Оливейра. Те обаче няма да липсват за финала, защото наказванията им ще бъдат изчистени в шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР