Олигархът Димитър Зоров, личен приятел на премиера от СИК Бойко

...
Олигархът Димитър Зоров, личен приятел на премиера от СИК Бойко
Коментари Харесай

Димитър Зоров, състудент на Бойко Борисов, лапна 10 млн. лв. от ДФЗ! Фондът мълчи за какво са отпуснати парите /документ/

Олигархът Димитър Зоров, персонален другар на премиера от СИК Бойко Борисов, е лапнал 10 милиона лв. директна помощ от Държавен фонд „ Земеделие”, без да е ясно защо са отпуснати парите. Новината разкри извънредно пред Narod.bg предприемач, който от години се пробва да оцелее в страната на хунтата ГЕРБ.
Отделно от това състудентът на Баце от ченгесарската школа в Симеоново е гушнал други 20 милиона лв. по схемата „ Училищен плод и мляко” в София и цялата страна.
Експертът на Narod.bg разкри още, че от време на време разкриващите се обвързаности на фигури, известни с въздействието си в млечния бранш с властта, доста понижават чувството за лоялна конкуренция в бранш „ Мляко”.
А и по какъв начин да бъде другояче, откакто от години ръководещата хунта ГЕРБ приема закони в бранш „ Земеделие”, които много съмнително обслужват бизнеса точно на Димитър Зоров. В заверата е както някогашният началник на фонд „ Земеделие” Румен Порожанов, по този начин и сегашния аграрни министър Десислава Танева.
„ Моля да се обърне внимание на някои аномалии, свързани с може би най-субсидирания млекопреработвател в страната – Димитър Зоров, другар и състудент на министър-председателя от школата в Симеоново. Борисов даже участва на откриването на мандрата на Зоров”, напомнят паметливи
Ето и доказателствата:
Няма информация защо са отпуснати над 2 млн. лв. за авера на Баце – издънката лъсна на уеб страницата на фонд „ Земеделие “
По данни на Държавен фонд „ Земеделие” млечният олигарх през 2018 година и 2019 година получава директни помощи в размер на общо 9 450 180.73 лв.. А може би и повече.
Европомощите са получени посредством сдружения, притежавани от самия Зоров и свързани с него лица, като информацията е обществена на уеб страницата на ДФЗ. Особено внимание следва да се обърне на помощите, получени от Едноличен търговец „ Зоров 91 Димитър Зоров” за двете години.
Видно от справките в регистрите на ДФЗ на авера на Бойко са отпуснати помощи: един път в размер на 266 334,12 лв. и повторно от 2 051 72 7,27 лв..
Какво е особеното? И за двете заплащания липсват съображение и информация за мярката, съгласно която са отпуснати милионите.
Как по този начин близо 2,3 млн. лв. са отпуснати от ДФЗ, без да има обществени данни за основанието, на което са заплатени? Защо за всички други субсидирани производители има информация, а за най-близкия до премиера млечен производител липсват???
При открития брой на декларирани млечни крави пред Българската организация за сигурност на храните (БАБХ), притежавани от Зоров и обвързваните с него лица, а по-точно – 1581, разпоредбите на аритметиката и логиката диктуват, че не е допустимо да се натрупа подобен размер по която и да е от ограниченията за подкрепяне.
На какво съображение тогава са получени тези помощи? Дължи ли се на близостта с премиера скриването на тази информация? Ще пристигна ли моментът, в който дотациите се разпределят ясно, без избрани, близки до властта хора, да бъдат облагодетелствани?
Кой ще отговори на тези въпроси, пита риторично Narod.bg?
В края на ноември 2010 година министър-председателят Бойко Борисов персонално откри нов кравекомплекс край ломското село Добри дол на придворния си олигарх Димитър Зоров.
Съоръжението е едно от най-добре оборудваните в Европа и най-модерното на Балканския полуостров.
„ Ние освен, че не пречим, ами оказваме помощ на бизнеса да се възвърне един занаят в този край”, сподели преди прерязването на лентата Бойко Борисов.
„ Днешното събитие демонстрира, че този, който е предприемчив и желае да работи – страната му оказва помощ оптимално да се развива. Този, който го мързи може да се сърди единствено на себе си и да чака помощи”, размаха пръст министър председателят от СИК, като комфортно премълча обстоятелството, че страната на ГЕРБ оказва помощ с милиони приятелите на Бойко Борисов.
Комплексът е на компания „ Алексия 2002”, която е суровинна база на мандра „ Пършевица”. Собственикът Димитър Зоров разгласи, че целият цикъл на произвеждане на мандрата е затворен и действително вършат биоземеделие, макар че не са го сертифицирали.
„ За нас е значимо, че това, което произвеждаме, го консумираме аз, децата ми, фамилията и даже преди да излезе новият стандарт сме приготвяли продуктите си по тази технология”, изцепи се предприемачът, заграбили милиони от ДФЗ поради другарството си с министър-председателя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР