Олексий Данилов не се срамува от времето, в което е

...
Олексий Данилов не се срамува от времето, в което е
Коментари Харесай

Данилов горд от работата си за Украйна, според Зеленски смяната му е ротация

Олексий Данилов не се срами от времето, в което е работил  като секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна. Той означи това във Фейсбук след известие за освобождението му от поста, оповестява " Укринформ ".

" Четири години, пет месеца и 24 дни работа като секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна. Работа, на която останах предан до дъно. Дни, от които нямам позор. Часовете летяха като мълния. Благодаря на ориста, че ми даде опция да послужвам на моята страна и моя народ в спокойно време и във време на война! ", написа Данилов.

Той показва  благодарност на президента на Украйна за доверието и за опцията да се включи в писането на история в миг на най-големи тествания, а също по този начин и на екипа, който " свърши страхотна работа, създавайки неповторима информация и аналитични системи ", на публицистите и същинските експерти, на всички, които са му помагали в работата.

" Колкото и мъчно да беше, колкото и безнадеждна да изглеждаше обстановката, ние работихме и ще продължим да работим за Украйна, в името на Украйна, ние вярвахме и имаме вяра в нашата Победа! Основното е, че постоянно би трябвало да помним това, което постоянно съм изповядвал - в никакъв случай да не се опасявам от никого, да ходя напред и да имам вяра в Украйна, да имам вяра в народа на Украйна! " написа Данилов.

Той акцентира, че " съветското страшилище ще бъде унищожено ".
 Зеленски направи рокади в службите за сигурност
Зеленски направи рокади в службите за сигурност

Не се показват аргументите за промяната

Припомняме, че президентът на Украйна Володимир Зеленски освободи Данилов от поста секретар на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО).

Вместо Данилов за секретар на Съвета за национална сигурност и защита бе назначен Александър Литвиненко , който преди този момент беше ръководител на Службата за външно разузнаване. Новият началник на СВР стана Олег Ивашченко. Съответните указаи бяха оповестени на уеб страницата на Президентството.

През месец февруари президентът Зеленски и на негово място сложи родения в Русия военачалник Олександър Сирски.

Няколко дни по-късно той и направи

Уволнението на Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита, е политическо събитие на деня в Украйна, което изуми мнозина. От канцеларията на президента се пробваха да обяснят за какво това се е случило и за какво президентът назначи Литвиненко вместо Данилов. Това разяснява пред медиите съветникът Михайло Подоляк, представен от УНИАН.

Според него Зеленски е споделил, че ще укрепи тима. На другите стадии от войната с Руската федерация е належащо лично динамизиране на процесите. Следователно казусът с Данилов е класическа ротация, сподели той пред LIGA.net.

" Това са елементарни кадрови ротации. Президентът приказва за това много, че ще ускори екипа, ще смени екипа, тъй като ние сме на съответните стадии от войната и всеки стадий изисква динамизиране на процесите ", обяснява Подоляк. Според него украинците са изтощени от рутинните процеси, които се следят през третата година от войната. Обществото би трябвало да покаже стратегическата подготвеност на страната да продължи да работи в прецизно движение и да предлага начинания, сподели той.

По-късно президентът Володимир Зеленски разяснява рокадите. 

Освободеният Данилов се реалокира в друга сфера на работа. Това заяви във видеообръщение Зеленски, представен от " Укринформ ".

" Днес продължих рестартирането на системата за ръководство на нашата страна. Има кадрови промени. Благодарен съм на Данилов за работата му като секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна. Преназначават го в друга област. Повече детайлности ще бъдат обявени по-късно ", сподели Зеленски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР