Олдрих Мартину, заместник-изпълнителен директор на Европол, който също присъства на

...
Олдрих Мартину, заместник-изпълнителен директор на Европол, който също присъства на
Коментари Харесай

До този момент в Европол не са докладвани данни за големи кибератаки

Олдрих Мартину, заместник-изпълнителен шеф на Европол, който също участва на форума на тематика „ Кибертероризъм -подготвен ли е Европейският съюз? “, проведен от българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, изясни, че от2015 година насам Европол работи интензивно във връзка с киберсигурността и страните от Европейски Съюз си сътрудничат интензивно.

„ До този миг в Европол не са докладвани данни за огромни хакерски атаки, само че това не би трябвало да ни успокоява “, съобщи Мартину и добави: „ Интернет е неделима част от живота на хората в Европа. Именно това провокира хакерските атаки “.

От Европол наблюдават интензивно по какъв начин “Ислямска страна “ употребява опциите на интернет за осъществяване на своята агитация. Те водят умела информационна акция, в това число с пропагандни материали, като се пробват да избегнат правоохранителните органи, изясни Олдрих Мартину, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Повод за угриженост са употребяваните от ИДИЛ криптирабни известия, изясни обаче той. Мартину заяви, че са отделени 5 млн. евро, с цел да бъде укрепен Европол и да води дейна битка, която да противодейства против този тип активност.

През 2015 година от Европол са засекли 53 00 обособени случаи на агитация в интернет пространството, стана ясно още по време на форума.

През последните години Европол се стреми да направи по – сложен достъпа на ИДИЛ да употребява мрежата за агитация, сподели още Олдрих Мартину.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР