ОЛБАНИ, Ню Йорк (АП) — Месеци след като съдия постанови,

...
ОЛБАНИ, Ню Йорк (АП) — Месеци след като съдия постанови,
Коментари Харесай

Апелативният съд в Ню Йорк изслушва аргументи относно съдбата на щатския панел по етика

ОЛБАНИ, Ню Йорк (АП) — Месеци откакто арбитър постанови, че органът за наблюдаване на етиката в Ню Йорк е нарушил конституцията на щата, тъй като е прекомерно самостоятелен, щатски юрист сподели пред апелативен съд, че чиновниците имат право да основат комисия за битка с корупцията, по-изолирана от хората, които следи.

Аргументите в петък по отношение на ориста на държавната комисия по нравственос и лобиране в държавното управление произтичат от дело, заведено от някогашния губернатор Андрю Куомо, който твърди, че комисията няма конституционни пълномощия да го преследва. Куомо, който подаде оставка през 2021 година, се бори против опита на комисията да го принуди да загуби 5 милиона $, които получи за написването на книга за напъните на администрацията му по време на пандемията COVID-19.

Комисията беше основана през 2022 година, с цел да проверява евентуални нарушавания на етиката и лобирането от държавни чиновници, чиновници, лобисти и техни клиенти. Законодателният орган и губернаторът Кати Хочул замених...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР