OLAF препоръча на България да възстанови 30 милиона евро по

...
OLAF препоръча на България да възстанови 30 милиона евро по
Коментари Харесай

OLAF препоръча на България да възстанови 30 милиона евро по европейски програми

OLAF предложи на България да възвърне 30 милиона евро по европейски стратегии , оповестява Българска национална телевизия. Това стана ясно от оповестения годишен отчет на Европейската работа за битка с измамите.

По-голямата част от сумата, към 23 милиона евро, e за построяването на 377 къщи за посетители. Установено е, че огромна част от тях не се употребяват по предопределение. Те са били отдавани чартърен на туристи, а са били употребявани за персонални потребности.

България би трябвало да възвърне и пари за реклама на вино, както и за залесяване на земи, които не било допустимо да бъдат залесени.

България, дружно с Полша и Словакия са на второ място по брой следствия за злоупотреби с европейски средства през 2021 година Броят на следствията е 10 . Шест от тях са завършили с рекомендации.

ОЛАФ предлага на европейския бюджет да бъдат възобновени общо над половин милиард евро по планове във всички страни от Европейски Съюз. Основните случаи на засечени измами са били свързани с мнимо залесяване, митнически злоупотреби, противозаконни действия с боклуци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР