Oктомври започва с магнитни бури, които тресат света още от

...
Oктомври започва с магнитни бури, които тресат света още от
Коментари Харесай

Октомври започва със силни магнитни бури

Oктомври стартира с магнитни стихии, които тресат света още от края на септември, предизвестиха специалистите на НАСА.
В нашата част на света се допуска, че ще има засилена магнитна интензивност точно на 1 октомври. След това идва мъртвило. Следващите дни, когато могат да се чакат стихии -местни или из цялата планета, са 13-15 октомври, 25 октомври и 25-30 октомври, когато отново ще има нескончаем обстрел. На 1 октомври Земята ще бъде ударена от първата магнитна стихия, което може да провокира физическо неразположение и душевен стрес. Слънчевата интензивност ще доближи 3 бала, а ехото от тази стихия ще се усети също и на идващия ден, 2 октомври, само че въздействието й тогава ще бъде доста по-слабо. Но в този ден, в случай че сте в групата на сензитивните, може да се почувствате слаби и в неприятно въодушевление.
Под въздействието на тези първи две геомагнитни стихии са вероятни главоболие, обостряне на хронични болести и внезапни промени в настроението.  Експертите предизвестяват, че влошената геомагнитна конюнктура ще се резервира като цяло през първата десетдневка на октомври. От 6 октомври ще стартира последователно понижаване на силата на геомагнитното разстройване до 2 бала, сочат прогнозите.
Слънчевата интензивност сред 13 и 15 октомври ще бъде засилена, само че предстоящите магнитни стихии ще бъдат умерени и множеството хора може въобще да не усетят резултата им.  На 25 октомври също се предвижда скок на геомагнитното разстройване, като този път най-вероятно ще доближи до пета степен. Съветите за понижаване на въздействието на магнитните стихии са да се води колкото се може по-здравословен метод на живот. Правилата са елементарни и ясни. Проветрявайте помещението и се разхождайте повече на чист въздух. Пийте повече чиста вода, а не газирани питиета - елементарна трапезна вода прави най-вече работа. Въздържайте се от пиенето на алкохол, естествено и от пушене или най-малко ги намалете.
Не вършете тежка физическа работа. Отпуснете се и спете повече. Сънят лекува и тук това важи с цялостна мощ. Опитайте се да почивате повече и прекарвате повече време на чист въздух. Опитайте се да поддържате тялото си в добра форма с леки утринни извършения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР