Оксфордският университет обяви началото на изпитания, при които ще се

...
Оксфордският университет обяви началото на изпитания, при които ще се
Коментари Харесай

Оксфордският университет обяви нова тактика срещу COVID-19

Оксфордският университет разгласи началото на тествания, при които ще се тества комбинираното деяние на две разнообразни дози ваксини при еднакъв пациент, предадоха международните осведомителни организации.

" Ако потвърдим, че тези ваксини могат да бъдат взаимозаменяеми, това ще усили доста опциите за тяхното гъвкаво използване ", съобщи проф. Матю Снейп, който е претрупан да реализира проучването.

То се организира за пръв път в света и ще обхване 820 доброволци на възраст над 50 години. Ще бъде проучено комбинираното влияние на двете ваксини, които понастоящем се ползват на територията на Англия - тази на " Пфайзер/Бионтех " и на " Астра Зенека/Оксфорд ", разясни Българска телеграфна агенция.

Ще бъде тествана ефикасността на препаратите във функционалност от времевия период сред двете дози.

В проучването ще се слагат инжекции с период от четири седмици, непосредствен до предложения в началото, и от 12 седмици, с цел да могат да бъдат ваксинирани допустимо максимален брой хора, както практикуват английските управляващи. Данните от имунния отговор на доброволците по отношение на микса от ваксини ще бъдат получени през месец юни.

В началото на опитите първата имунизация ще бъде направена с препарата на " Астра Зенека/Оскфорд ", а втората - с този на " Пфайзер/Бионтех ". При идващите опити ще бъде извърнат редът на двете ваксини.

Англия е най-засегнатата страна от новия ковид в Европа с над 108 хиляди смъртни случая. Обединеното кралство направи от имунизацията своя национална идея, с цел да преодолее здравната рецесия, която се изостри след появяването на територията ѝ на по-заразен вид на ковид.

Досега броят на имунизираните британци надвиши 10 милиона души, като задачата е те да станат 15 милиона доникъде на месец февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР