Оксфордският речник на английския език определи vax - съкратена версия

...
Оксфордският речник на английския език определи vax - съкратена версия
Коментари Харесай

Оксфордският речник определи думата на 2021 година. Вижте коя е тя

Оксфордският речник на британския език дефинира vax - съкратена версия на глагола, съществителното и прилагателното, свързани с - за най-популярната дума на 2021 година Съобщението беше направено на формалния уеб страница на речника, който обичайно афишира думата на годината през ноември.

" Тази дума, относително рядко срещана в нашия корпус от текстове през предходната година, е употребена 72 пъти по-често до септември 2021 година, в сравнение с по същото време на предходната година. Тя е породила доста производни форми, които през днешния ден можем да забележим в огромен брой неофициални контексти ", се отбелязва в публикуваното изказване.
 Наш академик от Станфорд отново повтори, че спасението от ковид няма да стане единствено със сегашните ваксини Наш академик от Станфорд отново повтори, че спасението от ковид няма да стане единствено със сегашните ваксини
Ваксините краткотрайно понижават смъртността, тъй като би трябвало непрекъснато да има реимунизация – на 6 месеца. Това съобщи Георги Маринов, м...

Примери за потреблението ѝ са изрази като vax sites ( " места за имунизация " ) или fully vaxxed ( " изцяло имунизирани " ).

Миналата година не съумя да дефинира единствено една най-важна дума, като вместо това разгласява редица понятия, които разказват миналото време по най-изчерпателен метод. В листата с най-популярните думи на 2020 година значимо място заемат понятия, свързани с коронавирусната пандемия, като самия coronavirus (), COVID-19, lockdown (принудителни карантинни ограничения, наложени от управляващите за ограничение на разпространяването на COVID-19), social distancing (социална дистанция) и reopening (възобновяване).

През 2019 година в Оксфордския речник беше откроена фразата climate emergency (извънредна обстановка, обвързвана с климата), която се дефинира като " обстановка, в която са нужни незабавни дейности за попречване на изменението на климата и за отбягване на обвързваните с него евентуално необратими вреди за околната среда ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР