Оксфорд, Кеймбридж и 19 британски университета предупредиха банките и мениджърите

...
Оксфорд, Кеймбридж и 19 британски университета предупредиха банките и мениджърите
Коментари Харесай

Оксфорд и Кеймбридж заплашиха банките, че ще изтеглят 5 милиарда лири от сметките си

Оксфорд, Кеймбридж и 19 английски университета предизвестиха банките и мениджърите на активи, че са подготвени да изтеглят повече от 5 милиарда лири, в случай че не ускорят зелените политики и не спрат да финансират планове за изкопаеми горива.

Ръководена от Кеймбридж коалиция от 21 университета в Обединеното кралство, която ръководи активи на стойност над 5 милиарда лири, предизвести банките, че са подготвени да изтеглят средства, в случай че не ускорят проектите си за „ чиста нула “ и спрат финансирането на нови планове за изкопаеми горива, написа FT.

Университетът на Кеймбридж в X съобщи, че е „ горделив “ да бъде измежду 60 висши образователни заведения в Обединеното кралство, призоваващи за създаване на финансови артикули, които заобикалят финансирането на разширението на изкопаемите горива.

Институции, в това число Оксфорд, Единбург, Лийдс, Лондонския академични лицей и Лондонското учебно заведение по стопанска система изпратиха искане до финансови институции и мениджъри на активи, настоявайки да разработят нови финансови артикули, които подсигуряват, че парите им не способстват даже индиректно...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР