Окръжният съд във Велико Търново пусна под домашен арест 48-годишния

...
Окръжният съд във Велико Търново пусна под домашен арест 48-годишния
Коментари Харесай

Очаквано: Пуснаха под домашен арест полицая, обвинен за блудство с 14-годишна

Окръжният съд във Велико Търново пусна под домакински арест 48-годишния служител на реда, упрекнат за блудничество с 14-годишно момиче в Център за краткотрайно настаняване на деца с противообществени прояви в Горна Оряховица. Не е ясно какви са претекстовете за определението. Мярката е гледана при закрити врата.

Преди година 14-годишно момиче, арестувано в изправителен дом на Министерство на вътрешните работи за противообществени прояви, споделило, че е било обект на полово посягане от служителя на реда Явор Дянков. След следствие той беше отхвърлен от работа и му беше наложена мярка за неотклонение домакински арест. В края на предходната година Окръжният съд във Велико Търново реши да вкара служителя на реда в следствения арест. Още пет девойки свидетелствали пред прокуратурата, че мъжът имал полов контакт с тях, до момента в който са били под негов контрол.

" Декември месец му е предявено конкретизирано обвиняване, като не става дума за едно, а по отношение на няколко лица. Тогава районният съд в Горна Оряховица му е определил домакински арест. След митинг на наблюдаващия прокурор мярката е заменена от Окръжния съд на задържане ", разяснява представителят на районна прокуратура Велико Търново Тотко Тотев.

Миналата седмица съдът в Горна Оряховица отхвърли импортирано искане за изменение на мярката, само че втората инстанция още веднъж е пуснала Дянков под домакински арест, месец откакто го сложи под стража. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР