Окръжният съд във Велико Търново пусна под домашен арест 19-годишния

...
Окръжният съд във Велико Търново пусна под домашен арест 19-годишния
Коментари Харесай

Скандална новина за младежа, причинил касапницата с два трупа край Стражица, вбеси народа

Окръжният съд във Велико Търново пусна под домакински арест 19-годишния юноша, който аргументи тежката злополука край Стражица, в която починаха двама негови другари, а трети е тежко ранен, осведоми БНР.

19-годишният Алек Алдинов ще изтърпява мярката си за неотклонение в дома на своя дядо, само че ще носи електронна гривна.

Тази заран младежът, който аргументи тежката злополука на 17 септември край Стражица, е бил изписан от неврохирургията на великотърновската болница и наведен в следствения арест, от където беше докаран в правосъдната зала.

Адвокатът му показа немска шофьорска брошура от май тази година, като следва да бъде открита истинността на документа. Прокуратурата имаше подозрения, че младежът е недееспособен.

Прокурорът изиска задържане под стража, само че съдията постанови по-леката мярка – домакински арест с електронно наблюдаване.

Постановлението предстои на митинг пред Великотърновския апелативен съд.

Пред съда младежът изрази страдание за злополуката с двамата починали на 16 и 17 години, и един 14-годишен тежко потърпевш, само че не пое отговорност.

Повдигнато му е обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност заради съзнателно нарушение на пътните правила.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР