Окръжният съд във Варна призна за виновен 42-годишния Иван Д.,

...
Окръжният съд във Варна призна за виновен 42-годишния Иван Д.,
Коментари Харесай

80 месеца затвор за шофьор без книжка, убил момче на пътя

Окръжният съд във Варна призна за отговорен 42-годишния Иван Д., за това че като недееспособен лидер предизвикал транспортно произшествие в Игнатиево, в резултат на което умира 16-годишно момче. Това оповестиха от правосъдната пресслужба.

На 5 юли 2018 година след среднощ Иван управлявал „ Рено лагуна “. Движейки се по улиците в Игнатиево блъснал преминаващо момче. Шофьорът не спрял на местопроизшествието, а траял да се движи известно време с потърпевшия върху автомобила. Непосредствено след осъществяване на закононарушението Иван изоставил ръководената от него кола и се укрил. Десет дни по-късно се предал самичък на органите на реда.

Пострадалото момче било настанено с заплаха за живота във варненската болница "Св. Анна “ с голям брой фрактури на крака и луксация на двете рамена. В разследване на контузиите, на 16 юли детето умряло.

Справката за съдимост на обвинения демонстрира, че той има 11 влезнали в действие присъди, от които 4 присъди са за шофиране след приложимост на алкохол и една присъда за ръководство на автомобил при липса на дееспособност. На 42-годишния мъж в никакъв случай не му е било издавано удостоверение за ръководене на автомобил. Иван има 19 влезнали в действие наказателни постановления за нарушавания по Закона за придвижване по пътищата, е видно от справката на Пътна полиция.

Пред съда подсъдимият призна напълно обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът почете настояването на страните за осъществяване на кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването, което е наложил с 1/3.

Пред съда подсъдимият съобщи, че доста съжалява за случая и изиска по-нисък размер на наказването. От държавното обвиняване показаха, че по делото съвсем не са налице смекчаващи виновността условия.

Варненският областен съд наложи на подсъдимия Иван Д. наказване „ отнемане от независимост “ за период от 10 години, което понижи с една трета до размер 6 години и 8 месеца при общ режим на изтърпяване.

Присъдата на Окръжния съд предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд-Варна в 15-дневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР