Окръжният съд във Варна остави за постоянно в ареста шофьора,

...
Окръжният съд във Варна остави за постоянно в ареста шофьора,
Коментари Харесай

Постоянен арест за мъжа, причинил смъртта на колоездача Мартин Чикалов след катастрофа

Окръжният съд във Варна остави за непрекъснато в ареста водача, умъртвил велосипедист във Варна и избягал от мястото на престъплението, съобщи Moreto.net.

Съдът реши да наложи непрекъсната мярка за неотклонение на 25-годишния Петър Здравков, който блъсна велосипедист на бул. " Приморски " във Варна към 19:40 часа на 10 септември, избяга от мястото на произшествието.

Според съда, Петър Здравков може да се укрие или да извърши друго закононарушение пред тип обстоятелството, че е управлявал автомобил откакто към този момент са му наложили два акта. Сред утежняващите виновността условия са и бягството му от мястото на престъплението. Това е станало първо с автомобила, а откакто той е бил блокиран от две коли и пешком. След като се е убедил, че има умрял човек е липсващ от местопроизшествието.

Преди да влезе в правосъдната зала Здравков е съжалил за случая. Според свидетелства на очевидци, преди конфликта с колоездача Петър Здравков се е движел със скорост сред 70 и 80 км/ч.

Окръжната прокуратура към този момент е привлякла като обвинен 25-годишният лидер за това, че е предизвикал гибел по несъобразителност, като след незаконния резултат е избягал от местопроизшествието и е управлявал автомобил без дееспособност. Наказанието, което го грози, в случай че бъде потвърдено закононарушението му, е отнемане от независимост от 3 до 15 години.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР