Окръжният съд в Стара Загора е наложил наказание от седем

...
Окръжният съд в Стара Загора е наложил наказание от седем
Коментари Харесай

Осъдиха дрогиран англичанин на 7 години затвор за катастрофа със загинал

Окръжният съд в Стара Загора е наложил наказване от седем години отнемане от независимост при първичен „ общ “ режим на изтърпяване на 29-годишен мъж, гражданин на Кралство Англия, пребиваващ в България, оповестиха от обвиняването.

Мъжът е приет за отговорен, че на 3 октомври 2021 година на кръстовището на ул.„ Генерал Столетов “ и ул.„ Цар Иван Шишман “ в Стара Загора при ръководене на автомобил е нарушил разпоредбите за придвижване.

Шофьорът е подхванал неразрешена маневра „ завой наляво “ и лишил преимуществото на насрещно движещ се мотоциклет. В резултат на това е предизвикал гибелта на 42-годишен мотоциклетист, както и междинни телесни повреди на 16-годишно момиче и на 53-годишен мъж - пешеходци, намиращи се на тротоара.

От събраните по делото доказателства е открито, че действието е осъществено след приложимост на наркотично вещество - метамфетамин, а водачът е избягал от местопроизшествието.

„ Наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура- Стара Загора няма да апелира наложеното от съда наказване “, заяви представителят на Окръжна прокуратура- Стара Загора Георги Видев.

Осъденият е лишен и от правото да ръководи моторно транспортно средство за период от седем години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР