Окръжният съд в Плевен остави за постоянно в ареста британеца

...
Окръжният съд в Плевен остави за постоянно в ареста британеца
Коментари Харесай

Оставиха в ареста британеца Дейвид Бодил

Окръжният съд в Плевен остави за непрекъснато в ареста британеца Дейвид Майкъл Бодил , който бе арестуван в село Любеново, община Никопол, оповестиха от съда.
Лицето е търсено за осъществяване на наказателно произвеждане за осъществено закононарушение по Закона за взривните субстанции от 1883 година - санкции за подготвяне или владеене на експлозиви при подозрителни условия, което е закононарушение по чл.339 от Наказателния кодекс на Република България.

 Дейвид Бодил Булфото

Съдът в претекстовете си е изложил, че към сегашния миг може да се направи обосновано съмнение, че лицето е направило закононарушение, което се санкционира с пожизнен затвор . Освен това, след осъществяване на действието е напуснало Обединеното Кралство и се е укривало в село Любеново, Плевенска област. Тези условия, както и това, че няма сегашен и непрекъснат адрес в България, са в положение да го стимулират да се укрие и да осуети подхванатото по отношение на него наказателно гонене, в случай че бъде взета по-лека мярка за неотклонение по отношение на него.

Поради изложеното, съдията-докладчик по делото е почел настояването на прокуратурата и е взел най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд - Плевен не е дефинитивно и то може да се апелира и стачкува пред Апелативен съд - Велико Търново.

 Дейвид Бодил Булфото
В хода на съвещанието стана ясно, че заповедта за задържане на Бодил е издадена на 28 декември 2022 година от областен арбитър в магистратски съд в Уестмистър, Лондон. 28-годишният мъж е напуснал родината си и на 19 ноември 2022 година е дошъл в България.

Бодил съобщи, че не желае да бъде депортиран, съден и да лежи в затвор в родината си. Той добави, че това, за което е търсен и арестуван, е " единствено занимание ". " Никого не съм наранил и не съм имал желание да го върша ", показа той в правосъдната зала.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР