Окръжният съд в Плевен остави за постоянно в ареста 36-годишния

...
Окръжният съд в Плевен остави за постоянно в ареста 36-годишния
Коментари Харесай

Двойният убиец Петко иска вкъщи, за да гледа детето

Окръжният съд в Плевен остави за непрекъснато в ареста 36-годишния Петко Черкезов, който умъртви някогашната си другарка Наталия Гърнева и татко й Стефко в Горни Дъбник.

Труповете на 72-годишния Стефко и 35-годишната му щерка Наталия бяха открити във вторник сутринта в къщата им в плевенското село. Бащата бил мъртъв с прерязано гърло, а щерка му към момента дишала, макар множеството прободни и порезни рани по цялото тяло.

Веднага на адреса са изпратени екипи на Бърза помощ и полицията, само че на път за болничното заведение Наталия умряла. Няколко часа по-късно край Казанлък криминалистите задържаха някогашния рейнджър Петко Черкезов, с който младата жена живяла на фамилни начала за известно време. Двамата имат дребна дъщеричка.

Прокуратурата повдигна обвинявания против Черкезов за съзнателно ликвидиране на повече от едно лице и изиска от магистратите да го оставят за непрекъснато в ареста. За закононарушението законът планува наказване "лишаване от независимост " от 15 до 20 години, пожизнен затвор, или пожизнен затвор без подмяна.

Самият Петко Черкезов изиска да бъде пуснат под домакински арест, с цел да може да се грижи за 4-годишното си дете, заяви ловешката медия "Зетра ". Мъжът изясни пред съда, че той е отглеждал момиченцето и преди съдбовния вторник. Според юриста му Пламен Енчев родителите имали нотариално подписано съглашение за това, а за правата над детето има настоящо дело в Районния съд в Плевен. При влизане в правосъдна зала обвиненият отхвърли да приказва с публицисти.

Окръжните съдии в Плевен одобриха доводите на държавното обвиняване и постановиха най-тежката мярка за неотклонение с оглед тежестта на осъщественото закононарушение – метод на осъществяване, изключителна социална заплаха, както на действието, по този начин и на дееца. Освен това съдът счете, че може да се направи обосновано съмнение, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Решението на Окръжния съд в Плевен предстои на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново. Под управлението на прокуратурата, дейностите по следствието не престават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР