Окръжният съд в Монтана призна подсъдимия Б.М. за виновен за

...
Окръжният съд в Монтана призна подсъдимия Б.М. за виновен за
Коментари Харесай

Условна присъда за джигит с БМВ, убил майка си в катастрофа в Монтана

Окръжният съд в Монтана призна подсъдимия Б.М. за отговорен за породено от него пътно-транспортно произшествие, при което е предизвикал по несъобразителност гибел на стара жена и го осъди на една година и четири месеца „ Лишаване от независимост “ условно.
Произшествието е станало на 2 ноември 2016 година на обходния път на регионалния град, при отбивка към Индустриална зона. При ръководство на лекия си автомобил „ Сузуки Лиана “ 61-годишният тогава Б.М. нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата. Мъжът не се движел с такава скорост, че да може да спре и пропусне участниците, които имат преимущество, а също по този начин не спазил знак за нахлуване в път с преимущество. Той лишил преимуществото на насрещно движещ се автомобил "БМВ " в резултат на което двете коли се сблъскали и предизвикал по несъобразителност гибелта на 87-годишната Ц.С. – негова майка. Пред съда подсъдимия се призна за отговорен, призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и се съгласи делото да бъде гледано по реда на съкратеното правосъдно разследване.
Б.М. получи присъда от една година и четири месеца отнемане от независимост, като осъществяването на наказването бе отсрочено за период от три години. Съдът лиши подсъдимия и от правото да ръководи МПС за период от една година. Б.М. бе наказан също да заплати по сметка на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана 660.59 лв. за направени по досъдебното произвеждане разходи.
Присъдата предстои на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд в 15 дневен период.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР