Окръжният съд в Монтана осъди на една година затвор условно

...
Окръжният съд в Монтана осъди на една година затвор условно
Коментари Харесай

Осъдиха пенсионерка от Монтана, теглила пари от чужда карта

Окръжният съд в Монтана осъди на една година затвор условно 70-годишната Ц.К.П. от регионалния град, която теглила пари от непозната дебитна карта, оповестяват от Съдебната палата в Монтана.

На 25 септември 2022 година В.Н. не запомнила в супермаркет в Монтана пазарската си чанта, в която била оставила дебитната си карта дружно с листче, на което била написала ПИН кода към нея. Ц.К.П. незабавно я взела и изтеглила от банкомат на три пъти общо 1100 лв. от картата без знанието на титуляра. По случая почнало следствие и кражбата била разкрита. Пред съда обвинената признала всички условия по случая и получила присъда с 1/3 под минимума за това закононарушение.

Присъдата е дефинитивна и не предстои на тъжба и митинг.

От Съдебната палата в Монтана прецизират за Българска телеграфна агенция, че казусът е следващ за района и към този момент има няколко наказани за изтегляне на пари от непозната банкова карта, като има и ефикасни присъди. В множеството такива случаи става въпрос за забравена в магазин дебитна карта или за взета от другар карта, който се разсеял и не забелязал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР