Окръжният съд в Лефортово, Москва, постанови удължаването на ареста на

...
Окръжният съд в Лефортово, Москва, постанови удължаването на ареста на
Коментари Харесай

Москва отказва да освободи обвинен в шпионаж американец

Окръжният съд в Лефортово, Москва, постанови удължаването на ареста на упрекнатият в шпионаж американец Пол Уилан за още два месеца, съобщи Спутник.

Посолството на Съединени американски щати прикани съветските управляващи да освободят Уилан, с цел да може той да пътува назад до Съединените щати, с цел да получи здравна помощ .
 
Russian investigators press espionage charges against spy suspect Paul Whelan - lawyer
— Sputnik (@SputnikInt)

Изявлението идва след последното чуване на 23 август, когато Уилън се оплака от здравето си. Тогава той споделил, че не е ял от предходната вечер и е приемал обезболяващи. Съдията извика кола за спешна помощ, само че фелдшерите дефинираха, че няма потребност от хоспитализация.



Уилан, който също е жител на Канада, Ирландия и Обединеното кралство, беше задържан в Русия през декември по обвиняване в шпионаж. Ако бъде наказан, той може да бъде изправен от 10 до 20 години затвор.

Бивш морски пехотинец, Уилан отхвърли обвиняванията и настоя, че е бил в Русия, с цел да участва на сватбата на собствен другар . Съдебните документи разкриват, че той е пътувал до Русия няколко пъти от 2007 година насам. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР