Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното заседание

...
Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното заседание
Коментари Харесай

Делото срещу Лютви Местан отложено за края на март месец

Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното съвещание по делото за злополуката с Лютви Местан, при която почина 6-месечно бебе, заяви бТВ.

Инцидентът стана край момчилградското село Загорско през 2019 година.
След скандал изведоха Местан с защита от правосъдната зала
Охрана изведе Лютви Местан от залата на окръжния съд в Кърджали, където се гледа следващото съвещание по делото за злополуката, станала...
Прочети повече
Адвокатите на Лютви Местан и бащата на умрялото бебе Юсеин Ахмед, който също е обвинен, не се явиха в съда. Причината - единият е с ковид, а другият има друго заболяване. В залата не се явиха също самият Юсеин Ахмед, частните обвинители и техните юристи, като се изключи един юридически бранител.

Пред публицисти Лютви Местан показа желание още веднъж да бъде пожелан отказ на правосъдния състав, откакто на предходното съвещание магистратите отхвърлиха настояването. Той изрази подозрения за пристрастност и индивидуалност на съдийския състав и изясни, че в протокола от предходното съвещание липсват заложени въпроси и отговори, а направеното искане за попълване, както и настояването за даване на звукозапис от съвещанието, не са почетени.

" За тези процедурни нарушавания, за непрекъснатото ми премахване от правосъдна зала, за всички тези процедурни нарушавания ние ще желаяме да се сезира Инспектората към Висшия правосъден съвет ", сподели Местан.

Следващото съвещание по делото е планувано за 24 март.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР