Окръжният прокурор Ваня Ненкова и директорът на областната дирекция на

...
Окръжният прокурор Ваня Ненкова и директорът на областната дирекция на
Коментари Харесай

МВР: Шемета отказва да говори за убийството на Папура в „Бали клуб“ във Видин

Окръжният прокурор Ваня Ненкова и шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Петър Коцин на нарочна конференция през днешния ден оповестиха информация за следствието на убийството на 31-годишният Теодор Иванов във Видин.
На 19 януари, рано сутринта, на тел.112 постъпил сигнал за ранен мъж, открит в заведението „ Бали клуб “ в регионалния град. Пострадалият, 31-годишен локален гражданин, умрял в колата за спешна помощ на път за болничното заведение. Към мястото навреме били ориентирани екипи на полицията, дежурна оперативна група направила оглед на местопроизшествието.
Под управлението на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Видин проверяващите провели голям брой оперативно–издирвателни и процесуално следствени дейности. В хода им изяснили, че мъжът бил в заведението в компанията на още трима видинчани. Там зародил спор, 48-годишният Александър Стоянов- Шемета с газов револвер прострелял във врата 31-годишния Теодор И., прочут като Папура и избягал. Същият ден бил разгласен за търсене.
Вчера, съпроводен от юрист, той се е явил непринудено в полицията, само че отказал да даде пояснения. Задържан е с полицейска мярка за период до 24 часа. Информацията пред публицисти показа шефът на ОДМВР-Видин. Работи се по всички версии, в границите на всеобхватно следствие, с цел да бъде изяснена обективната истина по случая, безапелационен бе старши комисар Петър Коцин.
По случая е формирано досъдебно произвеждане по чл.115 от Наказателния кодекс. Мотивите за закононарушението се обясняват, уточни окръжният прокурор Ваня Ненкова и посочи, че с прокурорско разпореждане 48-годишният ще бъде арестуван за период до 72 часа. В този период ще бъде направено искане до Окръжен съд – Видин за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Ваня Ненкова благодари за усилената взаимна работа на полицията и наблюдаващия прокурор по случая.
Работата на проверяващия екип продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР