Окръжната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Наркопласьор от Врачанско отива на съд, продавал опасен „чай”

Окръжната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против 27-годишния Й.Т. от врачанското село Долна Кремена за разпространяване на опиати.
През септември 2019 година в постройката на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Мездра се явили двама очевидци с данни за лице, което се занимава с разпространение на дрога в селото. Те предали пакетче „ чай за пушене “ и телефонен запис на видеоклип, потвърждаващ техните показания. Подробно обяснили механизма на осъществената покупка – продавач на дрога хвърля от прозорец на втория етаж в дома си калъфче, в което авансово слага пакетче от уговорения „ чай “, а купувачът го взема и на негово място поставя дължимата сума.
Поводът за дейностите им бил безпокойството на единия от тях по отношение на очевидно променено държание на братовчед му. 17-годишният възпитаник се държал по чудноват метод, бил раздразнителен. При посещаване в дома му видял по какъв начин той свива „ чай “ в цигара, с цел да я пуши. При извършен диалог с него се схванало, че въпросното вещество се продава от Й.Т. на обособени лица в селото на разнообразни цени. В взаимозависимост от количеството тя варирала от 10 лв. до 50 лв. за едно пакетче.
Другият очевидец споделил от по кое време почнал да купува „ чай “ от същия наркопласьор. Забелязал, че след 10 – 15 пъти приложимост от него станал нападателен, имал спорове с родителите си за пари, както и суицидни прояви. Негативната смяна в държанието му била регистрирана от околните му, след което майка му го завела на доктор за предприемане на нужна терапия.
Късно вечерта на 13 септември двамата очевидци отишли в дома на обвинения Т., където имитирали покупка на „ чай за пушене “. Случващото се било снимано от тях с телефонна камера.
В хода на осъществената полицейска инспекция на постъпилите данни у обвинения Й.Т. са били открити и конфискувани две пликчета със зелена на цвят суха листна маса. От направената по делото експертиза е видно, че откритото вещество е синтетичен канабиноид – XLRII. Това е опиат с висока степен на риск за публичното здраве заради нездравословния резултат от злоупотребата с него, неразрешен е за приложение в хуманната и ветеринарната медицина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР