Окръжната прокуратура във Враца внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжната прокуратура във Враца внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Пиян шофьор, причинил катастрофа, отива на съд за смъртта на неговия спътник

Окръжната прокуратура във Враца внесе в съда обвинителен акт против 35-годишен водач, упрекнат в гибелта на негов сателит при злополука.

Водачът се качил на автомобил след посещение при негови близки, по време на което консумирал алкохол. Въпреки молбите им, той се качил в колата и потеглил с аргумента, че е добър водач, щял да ръководи постепенно, както и че не за пръв път пътува в пияно положение.

Заедно с него пътували и родители с 5-годишното им дете.

Първоначално лидерът карал обикновено, само че внезапно на една от пресечките, представляваща скалист път, мощно ускорил. Движел се с към 119 км/ч, без да се вслушва в молбите на пътуващите да понижи. Навлизайки в ляв завой, със скорост, доста по-висока от позволената за обитаемо място, той губи надзор върху колата и се удря в мантинела на мост на река.

Вследствие на мощния удар возещият се до обвинения пасажер получил тежки увреждания, остра кръвозагуба и травматичен потрес. Въпреки неотложно подхванатите реанимационни мероприятия 28-годишният мъж умрял няколко часа по-късно. На жена му била породена междинна телесна щета - открити многофрагментни счупвания, довели до трайно усложнение придвижванията на десния крайник.

Обвиняемият е бил наказван е по административен ред за позволени нарушавания на Закона за придвижването по пътищата. Проверката открила, че във съдбовната нощ той седнал зад кормилото с централизация на алкохол в кръвта 1,51 промила.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР