Окръжната прокуратура във Велико Търново ръководи разследване за тежкия пътен

...
Окръжната прокуратура във Велико Търново ръководи разследване за тежкия пътен
Коментари Харесай

Разследват катастрофите, при която загинаха Ферарио Спасов и Стефка Великова

Окръжната прокуратура във Велико Търново управлява следствие за тежкия пътен случай, при който почина футболният треньор и активист Ферарио Спасов. Това излиза наяве от известие от държавното обвиняване, в което Спасов се загатва с буквите Ф.С.

Разследването е почнало на 11 ноември 2023 година

От прокуратурата излагат детайлности за злополуката. Около 17:00 ч. на пътя сред София и Варна в региона на село Шереметя са се блъснали два леки автомобила, движещи се в посока София. При конфликта на място е умрял 61-годишният Ферарио Спасов, който е карал едната кола.

С леки пострадвания са другият лидер и жена, която е пътувала с него. Мъжът е тестван за приложимост на алкохол, като резултатът е негативен. Предстои аргументите и събитията към злополуката да бъдат изяснени в границите на следствието. Ако бъдат събрани задоволително доказателства, че е отговорен за случая, той ще бъде притеглен към отговорност.

По информация от " Пътна полиция ", представена от Нова телевизия, водачът, предизвикал злополуката, е арестуван за 24 часа. Той е 24-годишен, с 16-месечен стаж зад кормилото.
 Тежки произшествия взеха четири жертви в Северна България Обновена
Тежки произшествия взеха четири жертви в Северна България

Загинали са футболен и волейболен треньор и двама състезатели на волейболен клуб " Олимпиец " (Плевен)

След като различен тежък пътен случай през вчерашния ден лиши живота на президента и треньор на волейболния клуб " Олимпиец " Стефка Великова и двама състезатели от мъжкия тим на клуба, в Плевен е разгласен ден на печал в понеделник, 13 ноември , информира Българска национална телевизия, като се базира на информация от общината. Знамената пред постройката на локалната администрация ще бъдат свалени на половина.

В злополуката на пътя сред Плевен и Ловеч в събота починаха Стефка Великова, Калоян Минков и Симеон Симеонов.

От Българската федерация по волейбол оповестиха тридневен печал поради трагичния случай. Всички публични срещи със спортно-състезателния календар в този интервал ще стартират с минута безмълвие.

По-късно от държавното обвиняване оповестиха, че и за този пътен инцидент е формирано досъдебно произвеждане в събота . То е за закононарушение по член 343, алинея 3 във вр. с член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс и се организира под управлението на Окръжната прокуратура в Ловеч.

Около 15:45 ч. на пътя сред Ловеч и Плевен), при 31 км, при мокра и хлъзгава пътна настилка, 22-годишният водач на лека кола " Хонда ", движещ се в посока Ловеч, навлиза в лентата за насрещно придвижване и се удря в движещия се в посока Плевен автомобил " Фолксваген ", ръководен от 50-годишен лидер.

При произшествието са загинали водачът на " Хонда " -та и двама пасажери в колата - на 24 и на 59 години. Друг пасажер от автомобила е откаран в тежко положение в болница в Плевен. Водачът на " Фолксваген " -а е прегледан в болничното заведение в Ловеч и освободен, като му е взета кръвна проба за приложимост на алкохол и опиати , чиито резултати се чакат.

Направен е оглед на местопрестъпление и следва осъществяването на всички нужни дейности по следствието за изясняване на аргументите и събитията, довели до случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР