Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на 24-годишния шофьор,

...
Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на 24-годишния шофьор,
Коментари Харесай

Спортната общност у нас тъгува от загубата на четиримата спортисти, загинали при две катастрофи

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвиняване на 24-годишния водач, който нощес аргументи тежката злополука край великотърновското село Шереметя, при която. Мъжът беше арестуван от полицията за 24 часа, само че по-късно през днешния ден той беше освободен с мярка за неотклонение " подписка ", защото прокуратурата не е намерила учредения да изиска удължение на ареста или друга мярка.

Спортната общественост в България е потресена, защото по-рано същия ден при друга злополука край Ловеч починаха волейболната треньорка Стефка Великова и двама състезатели. И по този драматичен случай прокуратурата образува досъдебно произвеждане.



Ферарио Спасов бил в Горна Оряховица поради мача на неговия тим " Дунав " (Лом) с локалния тим " Локомотив ". След срещата той тръгнал за Ловеч. Колата, която се забива челно в неговия автомобил, е била ръководена от 24-годишен мъж.



Според очевидци той е карал с над 150 км/час по мокрия асфалт. Вероятно дъждът и несъобразената скорост са причина и за втората злополука, при която починаха двама волейболисти и тяхната треньорка. Спортната общественост е безапелационна, че войната по пътищата продължава и страната би трябвало да вземе ограничения.

" Вчера две спортни персони си отидоха от този свят без време. Искам да изкажа от името на ФК " Етър " и от мое персонално име съболезнования на околните на Ферарио Спасов, както и на другия състезателен човек, който почина в другата злополука към Ловеч. Тази война може да се спре единствено от страната, от никой различен и от хората ", сподели Страцимир Тинчев – административен шеф на ФК " Етър ".



Премиерът Николай Денков съобщи, че ограниченията, които държавното управление подхваща са предварителна защита, повече инспекции и транспарантни публични поръчки за поправки на пътищата.

" По отношение на инспекциите за алкохола, инспекциите за опиатите – те не престават. Трябва време хората да схванат, че тези наказателни ограничения, те работят и могат да обиден всеки един от тях. Но, несъмнено, доста по-важно е да стартира да работи предварителната защита, а предварителната защита значи пътищата да бъдат по-добре ремонтирани. Виждате, че се апелират огромна част от поръчките, макар че те са направени по най-прозрачния вероятен метод. Ето ви проблем, който води до повече произшествия, повече травматизъм, повече жертви по пътищата ", съобщи Николай Денков – министър-председател на България.



Разследването и на двата трагични случая продължава. Утре в Плевен е Ден на печал, а всички волейболни мачове в страната ще стартират с минута безмълвие.

Репортаж: Зорница Илиева, Луиза Транчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР