Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу нидерландски поданик,

...
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу нидерландски поданик,
Коментари Харесай

Съдят холандец, причинил смъртта на моторист

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт против нидерландски гражданин, непрекъснато пребиваващ в страната ни, предизвикал по несъобразителност пътен случай със умрял мотоциклетист, оповестиха от обвиняването.

Катастрофата станала на 8 юли предходната година към 20 часа на кръстовището на бул. „ Владислав Варненчик “ и ул. „ Бенковски “. Обвиняемият управлявал лека кола „ Хюндай Теракан “ и възнамерявал да направи ляв завой от булеварда към ул. „ Д-р Пискюлиев “.

Въпреки обективната опция да види насрещно движещия се по бул „ Владислав Варненчик “ мотор „ Хонда " модел " CBR 600 “, при зелен сигнал на светофарната уредба, той лишил преимуществото му и последвал съдбовен за мотоциклетиста конфликт.

Ако бъде приет за отговорен, лидерът на автомобила може да получи наказване отнемане от независимост за период от две до шест години, както и отнемане от право да ръководи МПС.

Според обвинителната теза обаче съдът би трябвало да реши и ролята на потърпевшия. Той се е движил с повече от 80 км/ч, с която скорост е навлизал в неразрешен за мотоциклетисти пътен сектор – отрязъка на бул. „ Владислав “ от ул. „ Бенковски “ до бул. „ Съборни “. Това негово държание на свое съображение е асъдействало за причиняването на произшествието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР