Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд млад шофьор, причинил

...
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд млад шофьор, причинил
Коментари Харесай

Съдят 20-годишен самонадеян водач, причинил смъртта на пътничка край Варна

Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд млад водач, предизвикал гибелта на пътничка в пътнотранспортно произшествие, оповестяват от правосъдната институция.

20-годишният Галин Р. е предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за причиняване по несъобразителност гибелта на пътничка в автомобила си, откакто нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата. Тежкият пътен случай станал на 6 февруари тази година в региона на община Аксаково. Подсъдимият имал все още на произшествието единствено 9 месеца шофьорски стаж. За късото време, в което бил дееспособен лидер, той съумял да се снабди с наказателно разпореждане.

Във съдбовния ден подсъдимият, негов братовчед и 29-годишната тяхна позната отишли във Варна с автомобила на Галин. Колата била закупена, само че не била трансферирана на негово име. В началото на февруари подсъдимият спукал предна лява гума и я сменил с аварийна. Тя била негодна за употреба, защото била създадена в далечната 1999 година и била друга от останалите три. Галин отлагал промяната на аварийна гума, като се надявал колата му да не сервира или, в случай че се случи, да успее да я овладее.

На връщане от Варна валял дъжд и настилката била мокра. Галин подхванал изпреварване на специфичен товарен автомобил, който се движел с към 46 км в час. Колата му поднесла и се завъртяла и последвал удар сред лекия и товарния автомобил. От удара купето на леката кола се деформирало и ламарините притиснали седящата на задната седалка 29-годишна жена, която умряла.

Съдебномедицинската експертиза сочи като причина за гибелта на младата жена тежка гръдна контузия. Причина за пътния случай съгласно обвинителния акт на прокуратурата е самонадеяността на младия водач.

Предстои делото против 20-годишния Галин Р. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР