Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за причиняване смъртта

...
Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за причиняване смъртта
Коментари Харесай

Работник загина при ремонт на ТЕЦ-Девня

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно произвеждане за причиняване гибелта на 27-годишен служащ, потърпевш при ремонт на ТЕЦ-а в Девня. Извършен е бил неотложно оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура във Варна. Тежкият случай станал през вчерашния ден към 14:30 часа, прецизират от Апелативна прокуратура - Варна.

27-годишният Йордан Н. работел в бригада, наета за антикорозионна изолираност от девненската компания. Бригадата трябвало да подмени ламарините на покрива на ТЕЦ-а над шести казан.

При подмяната на ламаринените плоскости служащият паднал от 15-метрова височина в сепаратора на ТЕЦ-а. Мъжът е умрял на място в резултат на височинна контузия.

Образуваното досъдебно произвеждане е за причиняване гибелта на служащия заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха – закононарушение по член 123, алинея 1 от Наказателния кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост от 1 до 6 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР