Окръжната прокуратура в Пловдив ще поиска най-тежката мярка задържане под

...
Окръжната прокуратура в Пловдив ще поиска най-тежката мярка задържане под
Коментари Харесай

Искат дранголник за психиатърката-измамничка

Окръжната прокуратура в Пловдив ще изиска най-тежката мярка " задържане под стража " за психиатърката, която е обвинена в източването на половин милион лв. от Здравната каса.

Лекарката e поставяла фиктивни диагнози за параноидна шизофрения, благодарение на подправени документи повече от година изписвала медикаментите, които се заплащат от касата. Една ампула от медикаментите коства сред 700 и 900 лева Лекарката ги продавала на черно против 300 лв..

Престъпната скица е работила от началото на 2017-та до август 2018 година.

Служители на Икономическа полиция и ДАНС са претърсили адреси в Пловдив, Кричим, Първомай и селата Фотиново и Кърнаре, където са открити медицински протоколи и заготовки на печати на Здравната каса.

Според наблюдаващия прокурор за сходно закононарушение Законът планува от 1 до 8 години отнемане от независимост и конфискуване на имуществото.

" Една от версиите, приказвам безусловно примерно, защото приказвам за версии за дело, по което следствието е на една седмица. Една от версиите е, че недобросъвестни лекари жестоко казано са лъжели пациентите си, че ще им го инжектират против пари и са ги продавали на пациентите тези медикаменти. Може да има и пациенти, които не желаят да влизат в процедурата с НЗОК, просто тъй като желаят анонимност. Едва ли на всеки е прелестно да знаят за него, че страда от това заболяване. ", съобщи Атанас Илиев, зам.-районен прокурор

" Възползвайки се от тази скица и от това, че медикаментите са скъпо струващи, доктор психиатър основава едни фиктивни диагнози на лица с такова заболяване - пароидна шизофрения, след което създавайки документи с погрешно наличие или неистинен документи, в действителност най-после се доставят с тези медикаменти, които те продават и по този метод сме открили към сегашния миг, че НЗОК е ощетена с близо половин милион. ", пък сподели Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив.

На този стадий прокуратурата в Пловдив е събрала задоволително доказателства, с цел да повдигне обвинявания на доктор Инна Бончева. Разследването е в доста начален стадий, обясниха прокурорите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР