Окръжната прокуратура в Пазарджик отказа да образува досъдебно производство по

...
Окръжната прокуратура в Пазарджик отказа да образува досъдебно производство по
Коментари Харесай

Прокуратурата не откри престъпление в агитация с общинари за кандидат-депутат

Окръжната прокуратура в Пазарджик отхвърли да образува досъдебно произвеждане по сигнала на Районната изборна комисия (РИК) за непозволена пропаганда в интерес на кандидат-депутата от ГЕРБ Стефан Мирев. Повод за сигнала станаха тъжби, че в град Септември, както и в няколко обитаеми места в едноименната община са сложени билбордове и плакати, на които Мирев е сниман с кметове или с ръководителя на Общинския съвет в Септември с апел за гласоподаване с номера на партията и персоналната му преференция.

В постановлението на Окръжната прокуратура е посочено, че редът за определяне на нарушаване и налагане на наказванията е регламентиран в в чл.496 и идващите от Изборния кодекс, като това не е пълномощие на прокуратурата.

След инспекции по получените тъжби от жители РИК наложи актове на кметицата на община Септември Васка Рачева, няколко нейни сътрудници от по-малките обитаеми места и ръководителя на Общинския съвет Кирил Тодорин. Издаде и предписание материалите с непозволена пропаганда да бъдат отстранени.

До момента кметицата на Септември не е изпълнила това предписание. Затова ще ѝ бъде формиран нов акт за административно нарушаване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР